Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Osnovni recept za prhko testo

Za torteletice, kalupe i tepsije

1 Testo

Jednostavno 40 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Osnovni recept za prhko testo

Kalup sa štipaljkom (Ø 26 cm), torteletice (Ø 10 cm) ili tepsiju (40 x 30 cm):

malo masti ili margarina
papir za pečenje

Prhko testo:

150 g pšeničnog brašna
na vrh noža Dr. Oetker Praška za pecivo
50 g šećera
100 g omekšalog maslaca ili margarina
3 jaja

Dodatno:

malo Dr. Oetker Dekor Šarene mrvice
malo šećera
malo cimeta
1 žumance

Priprema

Priprema

1

Priprema

Prvo zagrejte rernu. Podmažite kalup sa štipaljkom, torteletice ili tepsiju obložite papirom za pečenje.

2

Prhko testo

Pomešajte brašno sa praškom za pecivo i prosejte u činiju. Dodajte preostale sastojke za testo i sve mutite mikserom (metlice za mešenje) kratko najmanjom, a potom najvećom brzinom, tako da dobijete glatko testo. Zatim ga oblikujte u loptu. Testo razvijte tanko pomoću oklagije, obložite njime kalup ili torteletice i više puta izbodite viljuškom. Ili, ako želite da napravite keksiće, razvijte testo na debljinu od oko ½ cm, modlicama isecite oblike po želji i poslažite ih na tepsiju. Po želji keksiće možete da pospete Dr. Oetker dekor mrvicama, šarenim ili čokoladnim, ili šećerom pomešanim sa cimetom. Takođe možete i da ih premažete umućenim žumancetom, pa potom da ih pospete po želji. Stavite kalup ili torteletice na rešetku od rerne.

Temperatura rerne o nama 180 °C

Temperatura rerne sa vrućim vazduhom o nama 160 °C

Nivo rerne: donja

Molimo Vas da vreme pečenja prilagodite Vašoj rerni. Odvojite obruč kalupa i odstranite ga. Koru odvojite od dna kalupa, ali ga ostavite na njemu da se hladi, pritom dno kalupa stavite na rešetku. Torteletice odmah istresite na rešetku i ostavite da se ohlade. Keksiće prevucite na rešetku sa sve papirom za pečenje i ostavite da se ohlade. Nadev za testo u kalupu sa štipaljkom pripremite prema odgovarajućem receptu. Torteletice po želji nafilujte pudingom i/ili sezonskim voćem, prelijte Dr. Oetker prelivom za torte. Keksiće po želji možete da premažete Dr. Oetker glazurom ili da ih pospete prah šećerom.

Dr. Oetker proizvodi koji se koriste

Kliknite ovde za više detalja o proizvodu

0 Odabrali ste