Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Osnovni recept za prhko testo

Za torteletice, kalupe i tepsije

1 Testo

Jednostavno 40 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Osnovni recept za prhko testo

Kalup sa štipaljkom (Ø 26 cm), torteletice (Ø 10 cm) ili tepsiju (40 x 30 cm):

malo masti ili margarina
papir za pečenje

Prhko testo:

150 g pšeničnog brašna
na vrh noža Dr. Oetker Praška za pecivo
50 g šećera
100 g omekšalog maslaca ili margarina
3 jaja

Dodatno:

malo Dr. Oetker Dekor Šarene mrvice
malo šećera
malo cimeta
1 žumance

Priprema

Priprema

1

Priprema

Prvo zagrejte rernu. Podmažite kalup sa štipaljkom, torteletice ili tepsiju obložite papirom za pečenje.

2

Prhko testo

Pomešajte brašno sa praškom za pecivo i prosejte u činiju. Dodajte preostale sastojke za testo i sve mutite mikserom (metlice za mešenje) kratko najmanjom, a potom najvećom brzinom, tako da dobijete glatko testo. Zatim ga oblikujte u loptu. Testo razvijte tanko pomoću oklagije, obložite njime kalup ili torteletice i više puta izbodite viljuškom. Ili, ako želite da napravite keksiće, razvijte testo na debljinu od oko ½ cm, modlicama isecite oblike po želji i poslažite ih na tepsiju. Po želji keksiće možete da pospete Dr. Oetker dekor mrvicama, šarenim ili čokoladnim, ili šećerom pomešanim sa cimetom. Takođe možete i da ih premažete umućenim žumancetom, pa potom da ih pospete po želji. Stavite kalup ili torteletice na rešetku od rerne.

Temperatura rerne oko 180 °C

Temperatura rerne sa vrućim vazduhom oko 160 °C

recipe.preparation.gas oko 160 °C

Nivo rerne: donja

Molimo Vas da vreme pečenja prilagodite Vašoj rerni. Odvojite obruč kalupa i odstranite ga. Koru odvojite od dna kalupa, ali ga ostavite na njemu da se hladi, pritom dno kalupa stavite na rešetku. Torteletice odmah istresite na rešetku i ostavite da se ohlade. Keksiće prevucite na rešetku sa sve papirom za pečenje i ostavite da se ohlade. Nadev za testo u kalupu sa štipaljkom pripremite prema odgovarajućem receptu. Torteletice po želji nafilujte pudingom i/ili sezonskim voćem, prelijte Dr. Oetker prelivom za torte. Keksiće po želji možete da premažete Dr. Oetker glazurom ili da ih pospete prah šećerom.