Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Osnovni recept za mućeno testo za četvrtasti kalup

Za kalup 25 x 11 cm

1 Testo

Jednostavno 40 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Osnovni recept za mućeno testo za četvrtasti kalup

Četvrtasti uski kalup ( 25 x 11 cm):

malo masnoće
pšenično brašno

Mućeno testo:

250 g omekšalog maslaca ili margarina
150 g šećera
1 kesica Dr. Oetker Vanilin šećera
1 prstohvat soli
4 jaja
300 g pšeničnog brašna
4 ravne kašičice Dr. Oetker Praška za pecivo
2 kašika/e mleka

Priprema

Priprema

1

Priprema

Prvo zagrejte rernu. Podmažite i četvrtasti uski kalup i pospite ga brašnom.

2

Mućeno testo

Omekšali margarin stavite u činiju i umutite mikserom (nastavci za mućenje). Neprestano muteći dodajte postepeno šećer, vanilin šećer i so, sve dok ne dobijete ujednačenu smesu. Na svakih ½ minuta dodajte po jedno jaje, muteći najvećom brzinom. Pomešajte brašno sa praškom za pecivo i prosejte i iz 2 puta, naizmenično sa mlekom, dodajte u umućenu smesu i sjedinite muteći srednjom brzinom. Rasporedite testo u kalupu, poravnajte i stavite da se peče u donjem delu rerne. Nakon 15 min. pečenja zasecite kolač oštrim nožem po užini oko 1 cm duboko.

Temperatura rerne oko 180 °C

Temperatura rerne sa vrućim vazduhom oko 160 °C

recipe.preparation.gas oko 160 °C

Nivo rerne: donja

Molimo Vas da vreme pečenja prilagodite Vašoj rerni. Pečeni kolač tek nakon 10 min. istresite na rešetku i ostavite da se ohladi.