Flag

Od 1 napravi 3: Mućeno testo

1 kolač
Teško
40
Napravite mućeno testo u 3 varijante.
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Voćni kalup (22 cm), kalup sa štipaljkom i rupom (Ø 18 cm) i četvrtasti kalup (Ø 20 cm)
malo masnoće
pšenično brašno
Ukupna količina mućenog testa
300 gmekog margarina ili maslaca
200 gšećera
1 kesicaDr. Oetker Vanilin šećer
rendana kora limuna (1 limuna)
5 komadajaja
1 prstohvatsoli
500 gpšeničnog brašna
1 kesicaDr. Oetker Prašak za pecivo
otprilike 2 kašika/emleka
Voćna torta - Nadev
250 gmešanog voća npr. mandarine, ananas, trešnje
Voćna torta - Preliv
1 kesicaDr. Oetker Preliva za tortu prozirnog
12 mlvode i/ili soka
1 kašikašećera
Frankfurtski venac - Krem sa maslacem
0,5 kesiceDr. Oetker Puding sa ukusom vanile
250 mlmleka
125 gomekšalog maslaca ili margarina
Frankfurtski venac - Krokant
25 gšećera
50 gbadema seckanog
maloželea od ribizli ili marmelade od malina
na vrh nožamaslaca
nekolikotrešanja kandiranih
Kraljevski kolač - dodatno za mućeno testo
6 kapiDr. Oetker Arome ruma
100 gsuvog grožđa
50 gcitronata
malošećera u prahu
Picture - Dr. Oetker Vanilin šećer
Picture - Dr. Oetker Prašak za pecivo
Picture - Dr. Oetker Puding sa ukusom vanile
Picture - Dr. Oetker Arome ruma
1

Pripremite

Podmažite kalupe i pospite ih brašnom.

2

Mućeno testo

Miskerom (nastavci za mućenje) penasto umutite margarin ili maslac. Postepeno dodajte šećer, vanilin šećer, koru od limuna i so, neprestano muteći, sve dok ne dobijete ujednačenu smesu. Na svakih ½ minuta dodajte po jedno jaje, muteći najvećom brzinom. Brašno pomešajte sa praškom za pecivo, prosejte i dodajte naizmenično sa mlekom.Podelite količine testa u zavisnosti od recepta i preradite prema sledećim receptima. Male kalupe za kolače stavite zajedno na rešetku u donjem delu rerne i pecite prema uputstvima.

3

1) Voćna torta

1/4 mućenog testa sipajte u pripremljeni kalup za voćni kolač (Ø 22 cm), poravnajte i pecite.

Pozicija rešetke: srednja

Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 180 °C

Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 160 °C


Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Koru ostavite da se malo prohladi u kalupu, odvojite i istresite na rešetku za kolače i ostavite da se ohladi. Premestite na tacnu i dekorativno rasporedite voće.

4

Preliv

Pripremite preliv prema uputstvu sa ambalaže sa šećerom, vodom i/ili voćnim sokom. Nanesite na voće polazeći od sredine, ostavite da se stegne. Po želji ivice ukrasite seckanim bademom.

5

2) Frankfurtski venac

1/4 mućenog testa sipajte u pripremljeni kalup sa štipaljkom i rupom (Ø 18 cm), poravnajte i pecite.

Pozicija rešetke: srednja

Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 180 °C

Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 160 °C

6

Kolač ostavite da odstoji 10 minuta u kalupu, odvojite ga, istresite na rešetku i ostavite da se ohladi. Presecite ga dva puta vodoravno.Krem sa maslacem: Pripremite puding prema uputstvu sa kesice. Ostavite da se ohladi, povremeno promešajte. Maslac sobne temperature umutite mikserom i kašiku po kašiku dodajte puding.Krokant: Otopite maslac, dodajte badem i šećer, mešajte i propržite do svetlo smeđe boje. Sipajte smesu na alu-foliju i ostavite da se ohladi. Po potrebi izmrvite na sitnije komadiće.Donju koru stavite na tacnu, premažite prvo želeom ili marmeladom, onda sa malo krema sa maslacem. Stavite srednju koru, premažite kremom, pokrijte gornjom korom. Premažite ceo venac preostalim kremom. Po želji ukrasite krokantom i kandiranim trešnjama. Ostavite da stoji na hladnom sve do služenja.

7

3) Kraljevski kolač

U preostalo mućeno testo dodajte aromu rum, suvo grožđe i citronat. Sipajte testo u pripremljeni četvrtasti kalup.Stavite da se peče.

Pozicija rešetke: srednja

Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 180 °C

Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 160 °C


Kolač ostavite da odstoji 10 minuta u kalupu, istresite na rešetku za kolače i ostavite da se ohladi. Pre serviranja pospite šećerom u prahu.