Od 1 napravi 3 - Biskvitno testo

Sastojci

Sastojci

Za recept Od 1 napravi 3 - Biskvitno testo

Biskvitno testo:

3 jaja
150 g šećera
1 kesica Dr. Oetker Vanilin šećera
150 g pšeničnog brašna
50 g Dr. Oetker Gustin
3 ravne kašičice Dr. Oetker Praška za pecivo
50 g otopljenog maslaca ohlađenog

Mandarine-pavlaka torta (kalup sa štipaljkom Ø 20 cm) - Fil:

1 konzerva mandarina (neto 175 g)
1 kesica Dr. Oetker Vanilin šećera
1 kašika šećera
1 kesica Dr. Oetker Kremfixa
250 g slatke pavlake , malo seckanih pistaćija za ukrašavanje

Voćne šnite (uski četvrtasti kalup 20 x 11 cm) - Nadev:

oko 500 g mešanog voća npr. kajsije, jagode, breskve, jabuke
50 g suvog grožđa
1 kesica Dr. Oetker Preliva za tortu prozirnog
1 kesica Dr. Oetker Vanilin šećera
250 ml vode i/ili soka

Voćne šnite - Ukrašavanje:

125 g slatke pavlake
1 kesica Dr. Oetker Vanilin šećera
malo badema rendanog, proprženog

Punjeni kuglof (kalup za kuglof Ø 18 cm) - Fil:

125 g čokolade za kuvanje
40 g maslaca
2 kašičice želea od ribizli (ili džem od šipka)

Punjeni kuglof - Glazura:

1 kašika jestivog ulja , seckani badem za posipanje

Priprema

Priprema

1

Biskvitno testo

Mikserom (nastavci za mućenje) penasto umutite jaja, muteći najvećom brzinom oko 1 minut. Postepeno dodajte šećer pomešan sa vanilin šećerom u roku od 1 minuta, pa smesu mutite još 2 minuta. Brašno pomešajte sa gustinom i praškom za pecivo, prosejte i sjedinite sa smesom muteći kratko najmanjom brzinom. Kratko muteći dodajte ohlađeni maslac. Podelite testo na tri dela i preradite prema sledećim receptima. Male kalupe za kolače stavite zajedno na rešetku u rerni i pecite prema uputstvima.

2

Mandarine-pavlaka torta (kalup sa štipaljkom Ø 20 cm)

1/3 biskvitnog testa sipajte u kalup sa štipaljkom (podmazano dno, obloženo papirom za pečenje)i poravnajte.

Temperatura rerne oko 180 °C

Temperatura rerne sa vrućim vazduhom oko 160 °C

recipe.preparation.gas oko 170 °C

Nivo rerne: srednja

Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Biskvit pažljivo odvojite, istresite na papirom za pečenje obloženu rešetku za kolače. Pažljivo skinite papir za pečenje, ostavite koru da se ohladi i presecite je dva puta vodoravno.

3

Fil Mandarina-pavlaka torta

Stavite mandarine da se ocede u cediljki, pritom sačuvajte sok. Umutite slatku pavlaku sa vanilin šećerom, šećerom i Kremfixom. U čvrsto umućenu pavlaku dodajte sok od mandarine. Donju koru obložite polovinom mandarina i premažite sa 1/3 pavlake. Stavite srednju koru i blago pritisnite. Obložite preostalim mandarinama (ostavite 8 kriškica po strani za ukrašavanje) i premažite polovinom preostale pavlake. Stavite gornju koru, premažite površinu i rub torte preostalom pavlakom. Po želji ukrasite preostalim mandarinama i pistaćima.

4

Voćne šnite (uski četvrtasti kalup 20 x 11 cm)

1/3 biskvitnog testa sipajte u uski četvrtasti kalup (podmazan, obložen papirom za pečenje)i poravnajte.Podešavanje rerne i vreme pečenja vidi gore. Kolač odvojite od kalupa, istresite na papirom za pečenje obloženu rešetku. Hartiju sa kojom se kolač pekao uklonite, ostavite kolač da se ohladi i isecite ga na 8 parčića.

5

Nadev

Parčiće kolača dekorativno obložite voćem i suvim grožđem. Pripremite preliv za torte prema uputstvu sa ambalaže sa vanilin šećerom, vodom i/ili sokom. Time prelijte voće od sredine ka ivicama, ostavite da se preliv stegne.

6

Ukrašavanje

Umutite pavlaku sa vanilin šećerom, sipajte u špric sa malim zvezdastim nastavkom. Time dekorišite voćne šnite po želji i ukrasite bademom.

7

Punjeni kuglof (kalup za kuglof Ø 18 cm)

1/3 biskvitnog testa sipajte u kalup za kuglof (podmazano dno)i pecite odmah.Podešavanje rerne vidi gore.Vreme pečenja: oko 25 minutaKolač odvojite od kalupa, istresite na papirom za pečenje obloženu rešetku. Kada se ohladi presecite ga 3 puta vodoravno.

8

Fil

Izlomite čokoladu na male komade, otopite na pari zajedno sa maslacem i mešajte da dobijete ujednačenu smesu. Premažite donju koru sa ¼ čokolade. Poklopite drugom korom, premažite prvo želeom (ili džemom), potom 1/3 preostale čokolade. Stavite treću koru, premažite polovinom preostale čokolade i preklopite gornjom korom.

9

Glazura

Preostalu čokoladu još jednom zagrejte na pari zajedno sa uljem. Premažite kolač i pospite seckanim bademom.

Saglasnost za praćenje

Bilo bi nam drago kada biste prihvatili da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo razumeli kako koristite našu internet stranicu. To će nam omogućiti da bolje razumemo ponašanje i Vas kao korisnika i da prilagodimo našu internet stranicu shodno tome. Osim toga, mi i naši partneri bismo želeli da koristimo ove podatke za personalizovane ponude na našim platformama. Ako dajete svoju saglasnost, kliknite na „Prihvatam“. Pogledajte našu politiku privatnosti za više informacija. Imate mogućnost da se predomislite u bilo kom trenutku.

Neophodne opcije

Ovi kolačići i slične tehnologije su nam potrebni jer omogućavaju osnovne funkcije naše internet stranice. One uključuju, na primer, čuvanje ovih podešavanja. Ovo je prosto neophodno pa stoga ne možemo da isključimo ovu opciju.

Uvek aktivno
Analitika i personalizacija

Pored toga, želeli bismo da saznamo više o tome kako koristite našu internet stranicu, kako bismo optimizovali stranicu za Vas i druge korisnike. S tim u vezi, koristimo kolačiće i slične tehnologije da mapiramo ponašanje korisnika, što nam pomaže da poboljšamo ponudu koju vam nudimo.

Da

Ne

(Re-)Marketing / deljenje podataka sa trećim licima

Kako bismo obezbedili da možemo da konstruišemo naše marketinške kampanje prema vašim potrebama, prikupljamo podatke o tome kako dolazite na našu internet stranicu i kakvu interakciju imate sa našim reklamama. To nam pomaže da učinimo da ne samo naše reklame, veći i naši sadržaji budu bolji za Vas. Naši marketinški partneri takođe koriste ove informacije za svoje potrebe, npr. za personalizaciju vašeg naloga ili profila na njihovoj platformi.

Da

Ne

Vaš pretraživač je zastareo

Pretraživač koji koristite je zastareo i ne omogućuje ispravno korišćenje našeg veb-sajta. Nastavak korišćenja ovog pretraživača može prouzrokovati greške. Za pravilno korišćenje našeg veb-sajta molimo da preuzmete jedan od pretraživača ispod: