Za recept Od 1 napravi 3 - Biskvitno testo
3 | jaja |
150 g | šećera |
1 kesica | Dr. Oetker Vanilin šećera |
150 g | pšeničnog brašna |
50 g | Dr. Oetker Gustin |
3 ravne kašičice | Dr. Oetker Praška za pecivo |
50 g | otopljenog maslaca ohlađenog |
1 konzerva | mandarina (neto 175 g) |
1 kesica | Dr. Oetker Vanilin šećera |
1 kašika | šećera |
1 kesica | Dr. Oetker Kremfixa |
250 g | slatke pavlake , malo seckanih pistaćija za ukrašavanje |
oko 500 g | mešanog voća npr. kajsije, jagode, breskve, jabuke |
50 g | suvog grožđa |
1 kesica | Dr. Oetker Preliva za tortu prozirnog |
1 kesica | Dr. Oetker Vanilin šećera |
250 ml | vode i/ili soka |
125 g | slatke pavlake |
1 kesica | Dr. Oetker Vanilin šećera |
malo | badema rendanog, proprženog |
125 g | čokolade za kuvanje |
40 g | maslaca |
2 kašičice | želea od ribizli (ili džem od šipka) |
1 kašika | jestivog ulja , seckani badem za posipanje |
Mikserom (nastavci za mućenje) penasto umutite jaja, muteći najvećom brzinom oko 1 minut. Postepeno dodajte šećer pomešan sa vanilin šećerom u roku od 1 minuta, pa smesu mutite još 2 minuta. Brašno pomešajte sa gustinom i praškom za pecivo, prosejte i sjedinite sa smesom muteći kratko najmanjom brzinom. Kratko muteći dodajte ohlađeni maslac. Podelite testo na tri dela i preradite prema sledećim receptima. Male kalupe za kolače stavite zajedno na rešetku u rerni i pecite prema uputstvima.
1/3 biskvitnog testa sipajte u kalup sa štipaljkom (podmazano dno, obloženo papirom za pečenje)i poravnajte.
Temperatura rerne oko 180 °C
Temperatura rerne sa vrućim vazduhom oko 160 °C
recipe.preparation.gas oko 170 °C
Nivo rerne: srednja
Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Biskvit pažljivo odvojite, istresite na papirom za pečenje obloženu rešetku za kolače. Pažljivo skinite papir za pečenje, ostavite koru da se ohladi i presecite je dva puta vodoravno.
Stavite mandarine da se ocede u cediljki, pritom sačuvajte sok. Umutite slatku pavlaku sa vanilin šećerom, šećerom i Kremfixom. U čvrsto umućenu pavlaku dodajte sok od mandarine. Donju koru obložite polovinom mandarina i premažite sa 1/3 pavlake. Stavite srednju koru i blago pritisnite. Obložite preostalim mandarinama (ostavite 8 kriškica po strani za ukrašavanje) i premažite polovinom preostale pavlake. Stavite gornju koru, premažite površinu i rub torte preostalom pavlakom. Po želji ukrasite preostalim mandarinama i pistaćima.
1/3 biskvitnog testa sipajte u uski četvrtasti kalup (podmazan, obložen papirom za pečenje)i poravnajte.Podešavanje rerne i vreme pečenja vidi gore. Kolač odvojite od kalupa, istresite na papirom za pečenje obloženu rešetku. Hartiju sa kojom se kolač pekao uklonite, ostavite kolač da se ohladi i isecite ga na 8 parčića.
Parčiće kolača dekorativno obložite voćem i suvim grožđem. Pripremite preliv za torte prema uputstvu sa ambalaže sa vanilin šećerom, vodom i/ili sokom. Time prelijte voće od sredine ka ivicama, ostavite da se preliv stegne.
Umutite pavlaku sa vanilin šećerom, sipajte u špric sa malim zvezdastim nastavkom. Time dekorišite voćne šnite po želji i ukrasite bademom.
1/3 biskvitnog testa sipajte u kalup za kuglof (podmazano dno)i pecite odmah.Podešavanje rerne vidi gore.Vreme pečenja: oko 25 minutaKolač odvojite od kalupa, istresite na papirom za pečenje obloženu rešetku. Kada se ohladi presecite ga 3 puta vodoravno.
Izlomite čokoladu na male komade, otopite na pari zajedno sa maslacem i mešajte da dobijete ujednačenu smesu. Premažite donju koru sa ¼ čokolade. Poklopite drugom korom, premažite prvo želeom (ili džemom), potom 1/3 preostale čokolade. Stavite treću koru, premažite polovinom preostale čokolade i preklopite gornjom korom.
Preostalu čokoladu još jednom zagrejte na pari zajedno sa uljem. Premažite kolač i pospite seckanim bademom.
Bilo bi nam drago kada biste prihvatili da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo razumeli kako koristite našu internet stranicu. To će nam omogućiti da bolje razumemo ponašanje i Vas kao korisnika i da prilagodimo našu internet stranicu shodno tome. Osim toga, mi i naši partneri bismo želeli da koristimo ove podatke za personalizovane ponude na našim platformama. Ako dajete svoju saglasnost, kliknite na „Prihvatam“. Pogledajte našu politiku privatnosti za više informacija. Imate mogućnost da se predomislite u bilo kom trenutku.
Ovi kolačići i slične tehnologije su nam potrebni jer omogućavaju osnovne funkcije naše internet stranice. One uključuju, na primer, čuvanje ovih podešavanja. Ovo je prosto neophodno pa stoga ne možemo da isključimo ovu opciju.
Pored toga, želeli bismo da saznamo više o tome kako koristite našu internet stranicu, kako bismo optimizovali stranicu za Vas i druge korisnike. S tim u vezi, koristimo kolačiće i slične tehnologije da mapiramo ponašanje korisnika, što nam pomaže da poboljšamo ponudu koju vam nudimo.
Da
Ne
Kako bismo obezbedili da možemo da konstruišemo naše marketinške kampanje prema vašim potrebama, prikupljamo podatke o tome kako dolazite na našu internet stranicu i kakvu interakciju imate sa našim reklamama. To nam pomaže da učinimo da ne samo naše reklame, veći i naši sadržaji budu bolji za Vas. Naši marketinški partneri takođe koriste ove informacije za svoje potrebe, npr. za personalizaciju vašeg naloga ili profila na njihovoj platformi.
Da
Ne
Pretraživač koji koristite je zastareo i ne omogućuje ispravno korišćenje našeg veb-sajta. Nastavak korišćenja ovog pretraživača može prouzrokovati greške. Za pravilno korišćenje našeg veb-sajta molimo da preuzmete jedan od pretraživača ispod: