Flag

Narandža čoko kolač

60 štanglica/e
Jednostavno
40
Pripremite ukusni kolač sa filom od mlevenog keksa i pomorandže.
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Odmah nakon nanošenja glazure, po želji ukrasiti mlevenim keksom ili Dr. Oetker Dekorima.
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Sastojci
1 pakovanjeDr. Oetker Rozen kore
Za fil
1 komadpomorandže/i
350 gšećera
300 mlvode
250 gmargarina
150 gčokolade za kuvanje
200 goraha mlevenih
300 gDr. Oetker Mleveni keks za torte i kolače
1 kašikaDr. Oetker Limun šećera u prahu
Za glazuru
100 gčokolade za kuvanje
2 kašika/eulja
Picture - Dr. Oetker Rozen kore
1

Priprema fila

Prethodno zamrznuti 1 pomorandžu. U šerpu sipati 350 g šećera i 300 ml vode. Zagrevati na srednjoj temperaturi uz mešanje, dok se sav šećer ne otopi. Skloniti sa šporeta, dodati 250 g iseckanog margarina i 150 g čokolade za kuvanje (prethodno izlomljene na kockice) i mešati dok se sve ne otopi. Ostaviti da se ohladi pa dodati 200 g mlevenih oraha, 300 g mlevenog keksa, 1 kašiku limun šećera u prahu i sitno narendanu zamrznutu pomorandžu. Sve dobro izmešati kako bi se dobila ujednačena smeša.

2

Filovanje kora

Prohlađenim filom premazati sve kore osim poslednje. Prekriti folijom, pritisnuti i ostaviti u frižider. Posle nekoliko sati ili sutradan tortu preliti glazurom.

3

Priprema glazure

Otopiti na pari 100 g čokolade za kuvanje (prethodno izlomljene na kockice) sa 2 kašike ulja. Kratko prohladiti i preliti kolač.

  • Odmah nakon nanošenja glazure, po želji ukrasiti mlevenim keksom ili Dr. Oetker Dekorima.