Marmelada od dunja i krušaka

Kao bakina

otprilike 1 Marmelada

Jednostavno 40 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Marmelada od dunja i krušaka

Sastojci:

1 kg dunja očišćenih
250 ml vode
400 g krušaka
1 kesica limuntusa
500 g šećera
1 kesica Dr. Oetker Džemfixa 2:1

Priprema

Priprema

1

Priprema

Dunje obrišite krpom, kako biste odstranili dlačice. Operite ih, ocedite, odstranite peteljku, isecite na osmine, odstranite koštice i odmerite 1 kg. Stavite dunje da se kuvaju u 250 ml vode, na tihoj vatri oko 20 min. Voćnu smesu ispasirajte i ostavite da se ohladi. U međuvremenu operite kruške, isecite na četvrtke, odstranite koštice, sitno iseckajte i odmerite 400 g.Kašu od dunja, kruške i limuntus pomešajte sa šećerom i Džemfix-om Extra. Sipajte u lonac i stavite da se kuva. Kada provri kuvajte na jakoj vatri oko 3 min.Skinite sa šporeta, eventualno skinite penu. Odmah napunite tegle do vrha, zatvorite ih poklopcem na navoj i okrenite ih naopako. Nakon 5 min. okrenite tegle u normalan položaj i odložite ih na hladno mesto.

Saglasnost za praćenje

Bilo bi nam drago kada biste prihvatili da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo razumeli kako koristite našu internet stranicu. To će nam omogućiti da bolje razumemo ponašanje i Vas kao korisnika i da prilagodimo našu internet stranicu shodno tome. Osim toga, mi i naši partneri bismo želeli da koristimo ove podatke za personalizovane ponude na našim platformama. Ako dajete svoju saglasnost, kliknite na „Prihvatam“. Pogledajte našu politiku privatnosti za više informacija. Imate mogućnost da se predomislite u bilo kom trenutku.

Neophodne opcije

Ovi kolačići i slične tehnologije su nam potrebni jer omogućavaju osnovne funkcije naše internet stranice. One uključuju, na primer, čuvanje ovih podešavanja. Ovo je prosto neophodno pa stoga ne možemo da isključimo ovu opciju.

Uvek aktivno
Analitika i personalizacija

Pored toga, želeli bismo da saznamo više o tome kako koristite našu internet stranicu, kako bismo optimizovali stranicu za Vas i druge korisnike. S tim u vezi, koristimo kolačiće i slične tehnologije da mapiramo ponašanje korisnika, što nam pomaže da poboljšamo ponudu koju vam nudimo.

Da

Ne

(Re-)Marketing / deljenje podataka sa trećim licima

Kako bismo obezbedili da možemo da konstruišemo naše marketinške kampanje prema vašim potrebama, prikupljamo podatke o tome kako dolazite na našu internet stranicu i kakvu interakciju imate sa našim reklamama. To nam pomaže da učinimo da ne samo naše reklame, veći i naši sadržaji budu bolji za Vas. Naši marketinški partneri takođe koriste ove informacije za svoje potrebe, npr. za personalizaciju vašeg naloga ili profila na njihovoj platformi.

Da

Ne

Vaš pretraživač je zastareo

Pretraživač koji koristite je zastareo i ne omogućuje ispravno korišćenje našeg veb-sajta. Nastavak korišćenja ovog pretraživača može prouzrokovati greške. Za pravilno korišćenje našeg veb-sajta molimo da preuzmete jedan od pretraživača ispod: