Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Mak kocke

Kolači sa mlevenim makom i bogatim ukusom crne čokolade.

10 Porcija/e

Zahteva određeno umeće 60 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Mak kocke

Osnova:

4 jaja
180 g putera/maslaca
250 g šećera
220 g brašna
250 g mlevenog maka
220 ml mleka
40 ml ulja
1 kesica Dr. Oetker Praška za pecivo
1 kesica Dr. Oetker Pudinga sa ukusom crne čokolade

Krem:

1 kesica Dr. Oetker Pudinga sa ukusom crne čokolade
350 ml mleka
120 g putera/maslaca
100 g šećera

Ganaš:

200 g crne čokolade
150 ml slatke pavlake

Dekoracija:

beli fondan
Dr. Oetker Boja za kolače crna
boja u prahu zlatna
alkohol

Priprema

Priprema

1

Osnova

Umutiti šećer i puter, dodavati jedno po jedno jaje. Dodati ulje i mleko, promešati pa dodati mak. Pomešati puding i prašak za pecivo, pa postepeno dodavati u smesu od maka. Dobro sve umutiti i izliti u veliki pleh, pa peći 20 minuta na 180 C.

2

Krem

Skuvati puding sa ukusom crne čokolade u slatkom vrućem mleku. Penasto umutiti puter. U umućen puter dodati puding , pa sjediniti. Fil naneti na pola kore, a drugom polovinom preklopiti.

3

Ganaš

Zagrejati slatku pavlaku do tačke ključanja i pomešati je sa čokoladom. Ohladiti.

4

Dekorisanje

Premesiti fondan, deo obojiti u crno, pomešati sa belom fondan masom da se dobije mermerni izgled. Seći sekačima, bojiti detalje štrasom razmućenim sa malo alkohola.

5

Filovanje

Gotovoj kori iseći stranice i iseći je na pola. Prvu koru filovati puding filom, zatim staviti drugu koru i premazati je ganašom. Dve kore seći za 1 cm veće od obima fondana. Staviti fondan na svaku kocku. Četkicom za slikanje iscrtati štras.