Flag

Mak kocke

10 Porcija/e
Srednje teško
60
Kolači sa mlevenim makom i bogatim ukusom crne čokolade.
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Osnova
4 komadajaja
180 gputera/maslaca
250 gšećera
220 gbrašna
250 gmlevenog maka
220 mlmleka
40 mlulja
1 kesicaDr. Oetker Prašak za pecivo
1 kesicaDr. Oetker Pudinga sa ukusom crne čokolade
Krem
1 kesicaDr. Oetker Pudinga sa ukusom crne čokolade
350 mlmleka
120 gputera/maslaca
100 gšećera
Ganaš
200 gcrne čokolade
150 mlslatke pavlake
Dekoracija
bela fondan masa
crna boja za kolače
boja u prahu zlatna
alkohol
Picture - Dr. Oetker Prašak za pecivo
Picture - Dr. Oetker Pudinga sa ukusom crne čokolade
Picture - Dr. Oetker Pudinga sa ukusom crne čokolade
1

Osnova

Umutiti šećer i puter, dodavati jedno po jedno jaje. Dodati ulje i mleko, promešati pa dodati mak. Pomešati puding i prašak za pecivo, pa postepeno dodavati u smesu od maka. Dobro sve umutiti i izliti u veliki pleh, pa peći 20 minuta na 180 C.

2

Krem

Skuvati puding sa ukusom crne čokolade u slatkom vrućem mleku. Penasto umutiti puter. U umućen puter dodati puding , pa sjediniti. Fil naneti na pola kore, a drugom polovinom preklopiti.

3

Ganaš

Zagrejati slatku pavlaku do tačke ključanja i pomešati je sa čokoladom. Ohladiti.

4

Dekorisanje

Premesiti fondan, deo obojiti u crno, pomešati sa belom fondan masom da se dobije mermerni izgled. Seći sekačima, bojiti detalje štrasom razmućenim sa malo alkohola.

5

Filovanje

Gotovoj kori iseći stranice i iseći je na pola. Prvu koru filovati puding filom, zatim staviti drugu koru i premazati je ganašom. Dve kore seći za 1 cm veće od obima fondana. Staviti fondan na svaku kocku. Četkicom za slikanje iscrtati štras.