Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Mađarska mešana salata

Po originalnoj recpeturi

1 Zimnica

Jednostavno 40 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Mađarska mešana salata

Sastojci:

1 kg paprike zelenih
1 kg paradajza
1 glavica kupusa (oko 750 g)
1 glavica crnog luka (velika glavica)
1 feferona
malo bibera crnog (nekoliko zrna)
1 kesica Dr. Oetker Pikant fixa kiselog
1,75 litra vode
0,3 litra sirćeta (8%)
150 g šećera

Priprema

Priprema

1

Priprema

Papriku prepolovite, očistite i operite. Ostavite da se ocedi, potom je isecite na fine rezance. Paradajz operite, ocedite, odstranite peteljke, očistite koren peteljke i isecite ga na četvrtke. Sa kupusa odstranite nekoliko spoljašnjih listova, isecite glavicu na osmine, odstranite unutrašnji koren, operite kupus, ocedite ga i iseckajte na rezance ili ga izrendajte. Crni luk oljuštite, eventualno presecite na pola, isecite ga na tanke listiće i razdvojite na pojedinačne prstenove. Feferonu očistite, operite i isecite na tanke kriške. Pripremljeno povrće pomešajte i napunite u tegle. Dodajte zrna crnog bibera. Marinadu pripremite prema uputstvu sa kesice Pikantfix-a. Nakon pripreme marinade, odmah prelijte povrće naslagano u teglama. Tegle zatvorite poklopcima na navoj i okrenite ih da odstoje na poklopcu oko 5 minuta.Čuvajte na suvom i hladnom mestu.