Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Ljubičasta čokoladna torta

Torta sa bobičastim voćem i belom čokoladom

1 Torta

Zahteva određeno umeće 60 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Ljubičasta čokoladna torta

Testo:

50 g bele čokolade
125 g margarina ili maslaca
75 g šećera
1 kesica Dr. Oetker Vanilin šećera
2 jaja
150 g pšeničnog brašna
2 kašičice Dr. Oetker Praška za pecivo
125 g mešanog voća (smrznuto šumsko ili bobičasto voće)
25 g oljuštenog, mlevenog badema

Nadev:

5 lista Dr. Oetker Želatina u listu beli gold
250 g sira svežeg posnog
50 g šećera
250 ml voćnog soka od šumskih plodova (sakupljenog od otapanja voća)
200 ml slatke pavlake

Ukrašavanje:

50 g bele čokolade
1 kašičica jestivog ulja

Priprema

Priprema

1

Priprema

Odleđeno voće dobro ocedite u cediljki i sačuvajte sok. Odmerite 125 g voća i 250 ml soka (eventualno dopunite vodom). Potom pomešajte borovnice i bademe.

2

Testo

Sitno naseckajte čokoladu. Električnim mikserom (metlicama) pri najvećoj brzini dobro umutite maslac ili margarin. Postepeno dodajte šećer i vanilin šećer pa mešajte dok ne dobijete povezanu smesu. Umešajte jaje po jaje (mutite svako jaje ½ minuta).Pomešajte brašno s praškom za pecivo, prosejte i umešajte u dva navrata pri srednjoj brzini. Na kraju umešajte i čokoladu. Testo ulijte u podmazan kalup za kolače (prečnika 26 cm) i poravnajte. Smesu od borovnice u mrljama rasporedite po testu i stavite na rešetku u rerni. Električna rerna - prethodno zagrejana. Rerna na topao vazduh - ne treba prethodno zagrejati. Plin - ne treba prethodno zagrejati.

Temperatura rerne o nama 180 °C

Temperatura rerne sa vrućim vazduhom o nama 160 °C

Ispečeno testo odvojite od kalupa i ostavite da se ohladi na rešetki za kolače. Potom ga položite na tacnu za torte i oko njega postavite prsten za torte ili očišćeni obruč od kalupa za torte.

3

Nadev

Umutite čvrsti šlag od slatke pavlake. Pomešajte sveži sir sa šećerom i sokom. U 5 kašika smese dodajte prethodno pripremljen želatin (prema uputstvu sa ambalaže), dobro sjedinite pa dodajte preostalu smesu. Mešajte sve dok smesa ne počne da se steže. U smesu pažljivo umešajte šlag. Krem od svežeg sira rasporedite po torti i poravnajte. Ostavite tortu da odstoji najmanje tri sata u frižideru. Za ukras izlomite belu čokoladu na komade, pa zajedno s uljem otopite na pari. Ostavite da se malo ohladi i u obliku mrljica rasporedite po torti. Pre posluživanja odvojite obruč kalupa za torte.

Dr. Oetker proizvodi koji se koriste

Kliknite ovde za više detalja o proizvodu

0 Odabrali ste