Flag

Ljubičasta čokoladna torta

1 Torta
Srednje teško
60
Torta sa bobičastim voćem i belom čokoladom
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Tekuću čokoladu u mrljama izlijte po masnom papiru, ostavite da se stvrdne, pa pre posluživanja ukrasite tortu. Tortu secite zagrejanim nožem.
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Testo
50 gbele čokolade
125 gmargarina ili maslaca
75 gšećera
1 kesicaDr. Oetker Vanilin šećer
2 komadajaja
150 gpšeničnog brašna
2 kašičiceDr. Oetker Prašak za pecivo
125 gmešanog voća (smrznuto šumsko ili bobičasto voće)
25 goljuštenog, mlevenog badema
Nadev
5 lista/listovaDr. Oetker Želatina u listu beli gold
250 gsira svežeg posnog
50 gšećera
250 mlvoćnog soka od šumskih plodova (sakupljenog od otapanja voća)
200 mlslatke pavlake
Ukrašavanje
50 gbele čokolade
1 kašičicajestivog ulja
Picture - Dr. Oetker Vanilin šećer
Picture - Dr. Oetker Prašak za pecivo
Picture - Dr. Oetker Želatina u listu beli gold
1

Priprema

Odleđeno voće dobro ocedite u cediljki i sačuvajte sok. Odmerite 125 g voća i 250 ml soka (eventualno dopunite vodom). Potom pomešajte borovnice i bademe.

2

Testo

Sitno naseckajte čokoladu. Električnim mikserom (metlicama) pri najvećoj brzini dobro umutite maslac ili margarin. Postepeno dodajte šećer i vanilin šećer pa mešajte dok ne dobijete povezanu smesu. Umešajte jaje po jaje (mutite svako jaje ½ minuta).Pomešajte brašno s praškom za pecivo, prosejte i umešajte u dva navrata pri srednjoj brzini. Na kraju umešajte i čokoladu. Testo ulijte u podmazan kalup za kolače (prečnika 26 cm) i poravnajte. Smesu od borovnice u mrljama rasporedite po testu i stavite na rešetku u rerni. Električna rerna - prethodno zagrejana. Rerna na topao vazduh - ne treba prethodno zagrejati. Plin - ne treba prethodno zagrejati.

Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 180 °C

Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 160 °C


Ispečeno testo odvojite od kalupa i ostavite da se ohladi na rešetki za kolače. Potom ga položite na tacnu za torte i oko njega postavite prsten za torte ili očišćeni obruč od kalupa za torte.

3

Nadev

Umutite čvrsti šlag od slatke pavlake. Pomešajte sveži sir sa šećerom i sokom. U 5 kašika smese dodajte prethodno pripremljen želatin (prema uputstvu sa ambalaže), dobro sjedinite pa dodajte preostalu smesu. Mešajte sve dok smesa ne počne da se steže. U smesu pažljivo umešajte šlag. Krem od svežeg sira rasporedite po torti i poravnajte. Ostavite tortu da odstoji najmanje tri sata u frižideru. Za ukras izlomite belu čokoladu na komade, pa zajedno s uljem otopite na pari. Ostavite da se malo ohladi i u obliku mrljica rasporedite po torti. Pre posluživanja odvojite obruč kalupa za torte.

  • Tekuću čokoladu u mrljama izlijte po masnom papiru, ostavite da se stvrdne, pa pre posluživanja ukrasite tortu. Tortu secite zagrejanim nožem.