Za recept Ljubičasta čokoladna torta
50 g | bele čokolade |
125 g | margarina ili maslaca |
75 g | šećera |
1 kesica | Dr. Oetker Vanilin šećera |
2 | jaja |
150 g | pšeničnog brašna |
2 kašičice | Dr. Oetker Praška za pecivo |
125 g | mešanog voća (smrznuto šumsko ili bobičasto voće) |
25 g | oljuštenog, mlevenog badema |
5 lista/listova | Dr. Oetker Želatina u listu beli gold |
250 g | sira svežeg posnog |
50 g | šećera |
250 ml | voćnog soka od šumskih plodova (sakupljenog od otapanja voća) |
200 ml | slatke pavlake |
50 g | bele čokolade |
1 kašičica | jestivog ulja |
Odleđeno voće dobro ocedite u cediljki i sačuvajte sok. Odmerite 125 g voća i 250 ml soka (eventualno dopunite vodom). Potom pomešajte borovnice i bademe.
Sitno naseckajte čokoladu. Električnim mikserom (metlicama) pri najvećoj brzini dobro umutite maslac ili margarin. Postepeno dodajte šećer i vanilin šećer pa mešajte dok ne dobijete povezanu smesu. Umešajte jaje po jaje (mutite svako jaje ½ minuta).Pomešajte brašno s praškom za pecivo, prosejte i umešajte u dva navrata pri srednjoj brzini. Na kraju umešajte i čokoladu. Testo ulijte u podmazan kalup za kolače (prečnika 26 cm) i poravnajte. Smesu od borovnice u mrljama rasporedite po testu i stavite na rešetku u rerni. Električna rerna - prethodno zagrejana. Rerna na topao vazduh - ne treba prethodno zagrejati. Plin - ne treba prethodno zagrejati.
Temperatura rerne otprilike 180 °C
Temperatura rerne sa vrućim vazduhom otprilike 160 °C
recipe.preparation.gas otprilike 160 °C
Ispečeno testo odvojite od kalupa i ostavite da se ohladi na rešetki za kolače. Potom ga položite na tacnu za torte i oko njega postavite prsten za torte ili očišćeni obruč od kalupa za torte.
Umutite čvrsti šlag od slatke pavlake. Pomešajte sveži sir sa šećerom i sokom. U 5 kašika smese dodajte prethodno pripremljen želatin (prema uputstvu sa ambalaže), dobro sjedinite pa dodajte preostalu smesu. Mešajte sve dok smesa ne počne da se steže. U smesu pažljivo umešajte šlag. Krem od svežeg sira rasporedite po torti i poravnajte. Ostavite tortu da odstoji najmanje tri sata u frižideru. Za ukras izlomite belu čokoladu na komade, pa zajedno s uljem otopite na pari. Ostavite da se malo ohladi i u obliku mrljica rasporedite po torti. Pre posluživanja odvojite obruč kalupa za torte.
Bilo bi nam drago kada biste prihvatili da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo razumeli kako koristite našu internet stranicu. To će nam omogućiti da bolje razumemo ponašanje i Vas kao korisnika i da prilagodimo našu internet stranicu shodno tome. Osim toga, mi i naši partneri bismo želeli da koristimo ove podatke za personalizovane ponude na našim platformama. Ukoliko se slažete sa ovim, molimo vas da kliknete na „Slažem se“. Pogledajte našu politiku privatnosti za više informacija. Imate mogućnost da se predomislite u bilo kom trenutku.
Ovi kolačići i slične tehnologije su nam potrebni jer omogućavaju osnovne funkcije naše internet stranice. One uključuju, na primer, čuvanje ovih podešavanja. Ovo je prosto neophodno pa stoga ne možemo da isključimo ovu opciju.
Pored toga, želeli bismo da saznamo više o tome kako koristite našu internet stranicu, kako bismo optimizovali stranicu za Vas i druge korisnike. S tim u vezi, koristimo kolačiće i slične tehnologije da mapiramo ponašanje korisnika, što nam pomaže da poboljšamo ponudu koju vam nudimo.
Da
Ne
Kako bismo obezbedili da možemo da konstruišemo naše marketinške kampanje prema vašim potrebama, prikupljamo podatke o tome kako dolazite na našu internet stranicu i kakvu interakciju imate sa našim reklamama. To nam pomaže da učinimo da ne samo naše reklame, veći i naši sadržaji budu bolji za Vas. Naši marketinški partneri takođe koriste ove informacije za svoje potrebe, npr. za personalizaciju vašeg naloga ili profila na njihovoj platformi.
Da
Ne
Pretraživač koji koristite je zastareo i ne omogućuje ispravno korišćenje našeg veb-sajta. Nastavak korišćenja ovog pretraživača može prouzrokovati greške. Za pravilno korišćenje našeg veb-sajta molimo da preuzmete jedan od pretraživača ispod: