Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Liker od jaja torta sa šljivama

U trendu

1 Torta

Komplikovano 60 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Liker od jaja torta sa šljivama

Kalup sa štipaljkom (Ø 24 cm i Ø 26 cm):

malo masnoće
papir za pečenje
alu-folija

Sve u jednom testo:

75 g pšeničnog brašna
3 ravne kašičice Dr. Oetker Praška za pecivo
75 g Dr. Oetker Gustin
150 g šećera u prahu
10 g kakao praha
1 kesica Dr. Oetker Burbon vanila aromatizovani šećer
150 ml jestivog ulja
150 ml likera od jaja
3 jaja

Hrskava kora:

40 g maslaca
30 g šećera
25 g badema seckanog na listiće
100 g Dr. Oetker Vitalis krispi pahuljica badem

Dodatno:

50 g Dr. Oetker Vitalis krispi pahuljica badem
500 g šljive

Fil:

1 kesica Dr. Oetker Pudinga sa ukusom slatke pavlake
400 ml mleka
3 kašika/e šećera

Liker od jaja pavlaka:

600 g slatke pavlake za kuvanje
3 kesice Dr. Oetker Kremfixa
40 g šećera
60 ml likera od jaja

Priprema

Priprema

1

Pripremite

Prvo zagrejte rernu. Podmažite dna oba kalupa i obložite ih papirom za pečenje. Manji kalup stavite na veliko parče alu-folije i dobro pritisnite foliju uz kalup, kako hrskava smesa ne bi mogla da iscuri.

2

„Sve u jednom" testo

Pomešajte brašno sa praškom za pecivo, gustinom, šećerom u prahu i kakaom i prosejte u činiju. Dodajte preostale sastojke i sve umutite mikserom (nastavci za mućenje) prvo najmanjom, potom 2 minuta najvećom brzinom, tako da dobijete glatko testo. Sipajte testo u veći kalup, poravnajte i odmah pecite na rešetki od rerne.

Temperatura rerne oko 180 °C

Temperatura rerne sa vrućim vazduhom oko 160 °C

recipe.preparation.gas oko 160 °C

Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Odvojite obruč kalupa, koru istresite na papirom za pečenje obloženu rešetku, sklonite dno kalupa i ostavite koru da se ohladi. Pažljivo odstranite papir sa kojim se pekla, pa koru presecite jednom vodoravno.

3

Hrskava kora

U šerpi zagrejte maslac, med i šećer. Dodajte badem i Vitalis, mešajući propržite da malo potamni. Sipajte smesu u manji kalup i poravnajte. Stavite da se peče na rešetki od rerne.

Temperatura rerne oko 180 °C

Temperatura rerne sa vrućim vazduhom oko 160 °C

recipe.preparation.gas oko 160 °C

Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Ostavite koru da se ohladi u kalupu, koji ćete staviti na rešetku.Šljive operite, ocedite, odstranite koštice i isecite ih na kriške (ostavite nekoliko po strani za ukrašavanje). Polovinu voća rasporedite po donjoj biskvitnoj kori.

4

Puding fil

Skuvajte puding prema uputstvu sa kesice, ali samo sa 400 ml mleka, malo ostavite da se prohladi pa premažite preko šljiva. Pokrijte hrskavom korom i dobro pritisnite.

5

Liker od jaja pavlaka

Umutite pavlaku sa Kremfixom i šećerom. Dodajte liker od jaja. Sipajte 3 kašike u špric za ukrašavanje. Premažite 1/3 krema preko hrskave kore, obložite preostalim šljivama, pokrijte gornjim biskvitom. Premažite tortu preostalim kremom.

Ukrasite tufnama krema, šljivama i Vitalisom. Stavite tortu da odstoji u frižideru 4 sata.