Flag

Lepeza torta sa kajsijama

1 Torta
Srednje teško
60
Izuzetno ukusna torta sa kajsijama.
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Kalup sa štipaljkom (Ø 26 cm)
malo masnoće
papir za pečenje
Mućeno testo
100 gmekog margarina ili maslaca
1 kesicaDr. Oetker Vanilin šećer
3 komadajaja
125 gpšeničnog brašna
2 ravne kašičiceDr. Oetker Prašak za pecivo
25 gbadema u listićima
Puding
1 kesicaDr. Oetker Puding sa ukusom vanile
40 gšećera
350 mlnektara od kajsije ili breskve
Nadev
1 konzervakajsija (neto 240 g)
4 lista/listovaDr. Oetker Želatina u listu beli gold
150 gblagog jogurta blagog
50 gšećera
1 kesicaDr. Oetker Vanilin šećer
0,5 komadarendane kore limuna
400 gslatke pavlake za kuvanje
Dodatno
malošećera u prahu
Picture - Dr. Oetker Vanilin šećer
Picture - Dr. Oetker Prašak za pecivo
Picture - Dr. Oetker Puding sa ukusom vanile
Picture - Dr. Oetker Želatina u listu beli gold
Picture - Dr. Oetker Vanilin šećer
1

Pripremite

Zagrejte rernu. Podmažite dno kalupa i obložite papirom za pečenje.

2

Mućeno testo

Penasto umutite maslac ili margarin muteći mikserom (nastavci za mućenje). Postepeno dodajte šećer i vanilin šećer, tako da dobijete vezanu smesu. Na svakih ½ minuta dodajte po jedno jaje, muteći najvećom brzinom. Pomešajte brašno sa praškom za pecivo, prosejte i dodajte u smesu iz dva puta, kratko muteći srednjom brzinom. Sipajte testo u kalup, pospite bademom u listićima i poravnajte. Pecite na rešetki na srednjoj visini rerne.

Pozicija rešetke: srednja

Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 180 °C

Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 160 °C


Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Odvojite obruč kalupa i odstranite, koru istresite na papirom za pečenje obloženu rešetku i ostavite da se ohladi.

3

Pažljivo odstranite papir sa kojim se kora pekla i presecite je jednom vodoravno, ali tako da donja kora bude duplo deblja od gornje. Gornju koru isecite na 12 parčića. Donju koru položite na tacnu i uokvirite očišćenim obručem kalupa.Puding: Pripremite puding sa šećerom prema uputstvu sa kesice, ali samo sa 350 ml nektara, pa još vruć puding nanesite preko donje kore i ostavite da se ohladi.Nadev: Dobro ocedite kajsije. Isecite ih na sitne kockice. Potopite želatin prema uputstvu sa kesice. Pomešajte jogurt sa šećerom, vanilin šećerom i korom limuna pomoću metlice za mućenje. Umutite slatku pavlaku. Sipajte oko 4 kašike pavlake u špric sa zvezdastim nastavkom (Ø 8 mm) i stavite u frižider.

4

Rastvorite želatin prema uputstvu sa kesice. Pomešajte prvo 4 kašike jogurta sa mlakim, rastvorenim želatinom, potom sjedinite sa preostalim jogurtom. Kada smesa počne da se želira, dodajte slatku pavlaku. Na kraju dodajte voće, sipajte celu količinu krema preko pudinga u kalupu i poravnajte. Ostavite da odstoji u frižideru najmanje 2 sata.

5

Pažljivo odstranite obruč kalupa. Podelite tortu na 12 delova. Sa pavlakom iz šprica našpricajte po jednu tufnu na svako parče torte. Poslažite lepezasto parčiće torte od gornje kore preko tufni. Pre serviranja tortu pospite šećerom u prahu.