Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Kvasna torta sa malinama

Osvežavajuće

1 Torta

Zahteva određeno umeće 40 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Kvasna torta sa malinama

Kalup sa štipaljkom:

malo masnoće

Kvasno testo:

200 g pšeničnog brašna
1 kesica Dr. Oetker Kvasca
30 g šećera
0.5 rendane kore limuna (1 limuna)
1 kašika jestivog ulja npr. suncokretovog
125 ml mleka

Nadev:

2 belanaca
500 g sira svežeg, nemasnog
50 g šećera
2 žumanceta
15 g Dr. Oetker Gustin
0.5 rendane kore limuna (1 limuna)

Preliv od malina:

300 g malina
1 kesica Dr. Oetker Preliva za tortu prozirnog
50 g šećera
250 ml vode
1 kašičica likera od malina

Priprema

Priprema

1

Kvasno testo

U činiji dobro pomešajte brašno sa suvim kvascem. Dodajte preostale sastojke i sve umesite mikserom (nastavci za mešenje) prvo najmanjom, potom najvećom brzinom oko 5 minuta, tako da dobijete glatko testo. Pokrijte testo i ostavite ga da odstoji na toplom dok se vidno ne uveća. U međuvremenu podmažite kalup i zagrejte rernu.

2

Nadev

Umutite belanca u čvrst sneg. U drugoj posudi sjedinite sve preostale sastojke, osim belanaca, koje ćete dodati na kraju. Na radnoj površini još jednom promesite testo u okruglu ploču prečnika 28 cm i time obložite tepsiju, pritom testo povucite uz rub na gore jedno ca., 3 cm. Nalijte nadev i poravnajte.Stavite da se peče na rešetki od rerne.

Temperatura rerne oko 160 °C

Temperatura rerne sa vrućim vazduhom oko 140 °C

recipe.preparation.gas oko 140 °C

Nivo rerne: srednja

Imajte u vidu uputstvo za vašu pećnicu. Odvojite kolač od kalupa i ostavite ga da se ohladi na rešetki za kolače.

3

Preliv od malina

Proberite maline (ostavite nekoliko po strani za ukrašavanje) i rasporedite ih preko ohlađene torte. Pripremite preliv za torte sa vodom i 50g šećera. Kada skinete sa vatre, dodajte liker. Prelijte preko malina i ostavite da se stegne. Pre serviranja ukrasite preostalim malinama i eventualno listićima mente.