Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Kupina-nugat torta

Užitak za sva čula

1 Torta

Zahteva određeno umeće 60 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Kupina-nugat torta

Kalup sa štipaljkom (Ø 26 cm):

malo masnoće
papir za pečenje

Biskvitno testo:

3 jaja
150 g šećera
1 kesica Dr. Oetker Vanilin šećera
125 g pšeničnog brašna
1 ravna kašičica Dr. Oetker Praška za pecivo
15 g kakao praha (neslađenog)

Kupina nadev:

250 g kupina
1 kesica Dr. Oetker Preliva za tortu prozirnog
200 ml vode

Nugat krem:

100 g nugata (nugat čokolade)
600 g slatke pavlake
4 lista/listova Dr. Oetker Želatina u listu beli gold

Ukrašavanje:

100 g kupina
50 g bele čokolade

Priprema

Priprema

1

Pripremite

Za nugat krem prvo grubo usitnite čokoladu. Prokuvajte pavlaku i u njoj rastopite čokoladu. Sipajte smesu u činiju i ostavite da odstoji preko noći u frižideru. Sledećeg dana podmažite dno kalupa sa štipaljkom i obložite ga papirom za pečenje. Zagrejte rernu.

2

Biskvitno testo

Penasto umutite jaja mikserom (nastavci za mućenje) u roku od 1 min. muteći najvećom brzinom. U roku od minuta dodajte šećer i vanilin šećer i mutite još 2 min. Pomešajte brašno sa praškom za pecivo i kakao prahom, prosejte i dodajte u smesu muteći kratko najmanjom brzinom. Sipajte testo u kalup i poravnajte. Pecite na rešetki od rerne.

Temperatura rerne o nama 180 °C

Temperatura rerne sa vrućim vazduhom o nama 160 °C

recipe.preparation.gas o nama 160 °C

3

Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Odvojite i odstranite obruč kalupa sa štipaljkom, istresite koru na papirom za pečenje obloženu rešetku, sklonite dno kalupa i ostavite koru da se ohladi. Pažljivo odstranite papir za pečenje. Presecite koru dva puta vodoravno. Stavite donju koru na tacnu.

4

Nadev od kupina

Proberite kupine. Eventualno ih operite i odstranite listiće. Pripremite preliv prema upustvu sa ambalaže, ali sa samo 200 ml vode. Dodajte voće i sipajte na donju koru, poravnajte, pritom ostavite slobodan rub od oko 1 cm.

5

Nugat krem

Potopite želatin prema uputstvu sa ambalaže i rastvorite. Ohlađenu nugat pavlaku čvrsto umutite mikserom (nastavci za mućenje). Prvo pomešajte 4 kašike nugat pavlake sa želatinom, potom dodajte preostalu umućenu nugat pavlaku. Premažite 1/3 nugat krema preko kupina. Stavite srednju koru, premažite polovinom preostalog krema, poklopite gornjom korom. Premažite tortu preostalim nugat kremom odozgo i sa strane. Ukrasite kupinama. Ostavite tortu da odstoji 3 sata u frižideru.

6

Grubo usitnite belu čokoladu i otopite je na pari, na tihoj vatri. Sipajte je u papirnati fišek, odsecite vrh i na papiru za pečenje iscrtajte motive po želji. Ostavite da se stegne. Pre serviranja poslažite motive po torti, po želji pospite kakao prahom.

Dr. Oetker proizvodi koji se koriste

Kliknite ovde za više detalja o proizvodu

0 Odabrali ste