Za nugat krem prvo grubo usitnite čokoladu. Prokuvajte pavlaku i u njoj rastopite čokoladu. Sipajte smesu u činiju i ostavite da odstoji preko noći u frižideru. Sledećeg dana podmažite dno kalupa sa štipaljkom i obložite ga papirom za pečenje. Zagrejte rernu.
Penasto umutite jaja mikserom (nastavci za mućenje) u roku od 1 min. muteći najvećom brzinom. U roku od minuta dodajte šećer i vanilin šećer i mutite još 2 min. Pomešajte brašno sa praškom za pecivo i kakao prahom, prosejte i dodajte u smesu muteći kratko najmanjom brzinom. Sipajte testo u kalup i poravnajte. Pecite na rešetki od rerne.
Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 180 °C
Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 160 °C
Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Odvojite i odstranite obruč kalupa sa štipaljkom, istresite koru na papirom za pečenje obloženu rešetku, sklonite dno kalupa i ostavite koru da se ohladi. Pažljivo odstranite papir za pečenje. Presecite koru dva puta vodoravno. Stavite donju koru na tacnu.
Proberite kupine. Eventualno ih operite i odstranite listiće. Pripremite preliv prema upustvu sa ambalaže, ali sa samo 200 ml vode. Dodajte voće i sipajte na donju koru, poravnajte, pritom ostavite slobodan rub od oko 1 cm.
Potopite želatin prema uputstvu sa ambalaže i rastvorite. Ohlađenu nugat pavlaku čvrsto umutite mikserom (nastavci za mućenje). Prvo pomešajte 4 kašike nugat pavlake sa želatinom, potom dodajte preostalu umućenu nugat pavlaku. Premažite 1/3 nugat krema preko kupina. Stavite srednju koru, premažite polovinom preostalog krema, poklopite gornjom korom. Premažite tortu preostalim nugat kremom odozgo i sa strane. Ukrasite kupinama. Ostavite tortu da odstoji 3 sata u frižideru.
Grubo usitnite belu čokoladu i otopite je na pari, na tihoj vatri. Sipajte je u papirnati fišek, odsecite vrh i na papiru za pečenje iscrtajte motive po želji. Ostavite da se stegne. Pre serviranja poslažite motive po torti, po želji pospite kakao prahom.
Slični recepti
Torte
Torte
Torte
Torte
Torte
Torte
Torte
Priprema:60 Srednje teško1 Torta