Flag

Kupina-nugat torta

1 Torta
Srednje teško
60
Nugat i kupina - užitak za sva čula!
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Koru možete da ispečete dan ranije.
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Kalup sa štipaljkom (Ø 26 cm)
malo masnoće
papir za pečenje
Biskvitno testo
3 komadajaja
150 gšećera
1 kesicaDr. Oetker Vanilin šećer
125 gpšeničnog brašna
1 ravna kašičicaDr. Oetker Prašak za pecivo
15 gkakao praha (neslađenog)
Kupina nadev
250 gkupina
1 kesicaDr. Oetker Preliva za tortu prozirnog
200 mlvode
Nugat krem
100 gnugata (nugat čokolade)
600 gslatke pavlake
4 lista/listovaDr. Oetker Želatina u listu beli gold
Ukrašavanje
100 gkupina
50 gbele čokolade
Picture - Dr. Oetker Vanilin šećer
Picture - Dr. Oetker Prašak za pecivo
Picture - Dr. Oetker Želatina u listu beli gold
1

Pripremite

Za nugat krem prvo grubo usitnite čokoladu. Prokuvajte pavlaku i u njoj rastopite čokoladu. Sipajte smesu u činiju i ostavite da odstoji preko noći u frižideru. Sledećeg dana podmažite dno kalupa sa štipaljkom i obložite ga papirom za pečenje. Zagrejte rernu.

2

Biskvitno testo

Penasto umutite jaja mikserom (nastavci za mućenje) u roku od 1 min. muteći najvećom brzinom. U roku od minuta dodajte šećer i vanilin šećer i mutite još 2 min. Pomešajte brašno sa praškom za pecivo i kakao prahom, prosejte i dodajte u smesu muteći kratko najmanjom brzinom. Sipajte testo u kalup i poravnajte. Pecite na rešetki od rerne.

Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 180 °C

Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 160 °C

3

Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Odvojite i odstranite obruč kalupa sa štipaljkom, istresite koru na papirom za pečenje obloženu rešetku, sklonite dno kalupa i ostavite koru da se ohladi. Pažljivo odstranite papir za pečenje. Presecite koru dva puta vodoravno. Stavite donju koru na tacnu.

4

Nadev od kupina

Proberite kupine. Eventualno ih operite i odstranite listiće. Pripremite preliv prema upustvu sa ambalaže, ali sa samo 200 ml vode. Dodajte voće i sipajte na donju koru, poravnajte, pritom ostavite slobodan rub od oko 1 cm.

5

Nugat krem

Potopite želatin prema uputstvu sa ambalaže i rastvorite. Ohlađenu nugat pavlaku čvrsto umutite mikserom (nastavci za mućenje). Prvo pomešajte 4 kašike nugat pavlake sa želatinom, potom dodajte preostalu umućenu nugat pavlaku. Premažite 1/3 nugat krema preko kupina. Stavite srednju koru, premažite polovinom preostalog krema, poklopite gornjom korom. Premažite tortu preostalim nugat kremom odozgo i sa strane. Ukrasite kupinama. Ostavite tortu da odstoji 3 sata u frižideru.

6

Grubo usitnite belu čokoladu i otopite je na pari, na tihoj vatri. Sipajte je u papirnati fišek, odsecite vrh i na papiru za pečenje iscrtajte motive po želji. Ostavite da se stegne. Pre serviranja poslažite motive po torti, po želji pospite kakao prahom.

  • Koru možete da ispečete dan ranije.