600ml mleka skuvati sa šećerom, a 200ml pomešati sa pudingom sa ukusom bele čokolade i gustinom. Dobro izmešati i uliti u proključalo mleko. Mešati bez prestanka dok se puding ne zgusne. U tek skuvan puding dodati krem sir, premutiti i dodati i rendanu koru limuna. Puding pokriti providnom folijom skroz do fila i ostaviti da se prohladi.
Malo pre filovanja torte rozen kore polediti na polovine po dužini i premazati toplim mlekom kako bi se opustile (dovoljno je 15-ak minuta).
Premutiti topao puding, dodati mu razmekšali maslac sa sobne temperature, kratko promešati i sačekati minut-dva da se još dodatno opusti, pa umutiti sve zajedno dok se potpuno ne sjedini u jedan fil.
Najskremastiji fil je upravo spreman.
Na dno kalupa obloženog providnom folijom staviti 3-4 kašike fila.
Naizmenično ređati razmešale kore, fil i borovnice. Kore uvek malo pritisnuti kako bi se izlomile i napravile talase. Poslednja je kora koja treba biti suva kako bi se torta lakše sekla. Nafilovanu tortu malo pritisnuti odozgo kako bi se slojevi bolje vezali i ostaviti je preko noći u frižideru.
Sutradan umutiti šlag penu sa 150ml hladnog mleka.
Okrenuti tortu na pravougaoni tanjir ili dasku na kojoj će stajati, odvojiti od kalupa i folije. Uz pomoć dresir kese dekorisati šlag penom, narendati malo kore limuna i rasporediti borovnice.
Slični recepti
Torte
Torte
Torte