Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Krem kolač sa jagodama

Fantastična ideja za brzu pripremu krem kolača sa svežim jagodama.

1 Krempita

Jednostavno 15 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Krem kolač sa jagodama

Sastojci:

1 kesica Dr. Oetker Fila za tortu sa ukusom vanile
300 ml mleka
1 kašičica Dr. Oetker Arome vanila
150 g lisnatog testa
šećer u prahu
200 g jagoda

Priprema

Priprema

1

Lisnato testo razvucite što tanje (idealno u oblik kvadrata), a možete da koristite i već razvučeno testo kako bi procedura pripreme bila što brža.

Podelite ga u tri jednaka pravougaonika i izbockajte viljuškom.
Zatim ih poređajte u tiganj i pecite po minut-dva sa obe strane.

2

Lisnato testo pospite šećerom u prahu, okrenite na drugu stranu, stavite papir za pečenje pa pritisnite drugim tiganjem i tako držite par sekundi.

3

Sledeći korak je priprema fila. U mleko sipajte fil za tortu, dodajte aromu vanile i sve dobro umutite. Gotov fil stavite u kesu za zamrzivač i odsecite joj vrh.

4

Naredni korak je formiranje kolača. Prvo stavite lisnato testo pa preko njega krenite da istiskujete krem, u dva - tri reda. Potom poređajte jagode koje ste prethodno iseckali na kolutove, pa preko njih stavite ponovo krem. Zatim prekrijte sa novim listom testa i ponovite ceo postupak.

5

Kolač završavate sa listićem lisnatog testa i sve pospite šećerom u prahu.