Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Kraljevska torta od jagoda

Uživajte u posebnom ukusu

1 Torta

Komplikovano 60 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Kraljevska torta od jagoda

Kalup sa štipaljkom (Ø 26 cm):

malo masnoće
papir za pečenje

Mešeno testo:

100 g pšeničnog brašna
na vrh noža Dr. Oetker Praška za pecivo
50 g šećera
1 kesica Dr. Oetker Vanilin šećera
50 g mekog margarina ili maslaca

Biskvitno testo:

3 jaja
100 g šećera
1 kesica Dr. Oetker Vanilin šećera
100 g pšeničnog brašna
1 ravna kašičica Dr. Oetker Praška za pecivo
50 g badema seckanog na listiće

Nadev od jagoda:

300 g jagoda
2 kašika/e suvog vina
1 kesica Dr. Oetker Vanilin šećera
1 kesica Dr. Oetker Preliva za tortu prozirnog

Ricotta-jagoda krem:

300 g jagoda
250 g sira Ricotta
50 g šećera
1 kesica Dr. Oetker Vanilin šećera
0.5 rendane kore limuna
400 g slatke pavlake za kuvanje
8 lista/listova Dr. Oetker Želatina u listu beli gold

Ukrašavanje:

20 jagoda jednakih
50 g badema seckanog na listiće

Priprema

Priprema

1

Pripremite

Zagrejte rernu. Podmažite dno kalupa sa štipaljkom.

2

Mešeno testo

Prosejte brašno sa praškom za pecivo u činiju za mućenje. Dodajte preostale sastojke i sve umutite mikserom (nastavci za mešenje) prvo najmanjom, potom najvećom brzinom, tako da dobijete ujednačeno testo. Oblikujte kuglu od testa. Razvijte testo na dno kalupu i više puta izbodite viljuškom. Stavite obruč kalupa i pecite na rešetki od rerne.

Temperatura rerne oko 200 °C

Temperatura rerne sa vrućim vazduhom oko 180 °C

recipe.preparation.gas oko 180 °C

Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Odstranite obruč kalupa. Pečenu koru odvojite od dna kalupa, ali je ostavite na njemu da se hladi, tako što ćete položiti dno kalupa sa korom na rešetku. Ohlađenu koru stavite na tacnu. Očistite obruč kalupa. Podmažite dno kalupa i obložite ga papirom za pečenje. Smanjite temperaturu pečenja.

3

Biskvitno testo

Muteći mikserom (nastavci za mućenje) 1 minut najvećom brzinom, penasto umutite jaja. Dodajte šećer pomešan sa vanilin šećerom u roku od 1 minuta i mutite smesu još 2 minuta. Pomešajte brašno sa praškom za pecivo, prosejte i kratko muteći najmanjom brzinom dodajte u smesu od jaja. Sipajte testo u kalup i poravnajte, odozgo pospite seckani badem. Stavite kalup na rešetku od rerne i pecite.

Temperatura rerne oko 180 °C

Temperatura rerne sa vrućim vazduhom oko 160 °C

recipe.preparation.gas oko 160 °C

Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Odvojite koru od obruča kalupa i ostavite da se ohladi u kalupu. Istresite koru na papirom za pečenje obloženu rešetku, odstranite papir sa kojim se pekla i presecite je jednom vodoravno. Isecite koru sa bademom na 16 parčića.

4

Nadev od jagoda

Operite jagode, ocedite, očistite i prepolovite. Ispasirajte ih u činiji zajedno sa dezertnim vinom i vanilin šećerom. Razmutite preliv za torte sa 2 kašike vode. Pomešajte pire od jagoda sa razmućenim prelivom u maloj šerpi. Stavite smesu da se kuva. Kada provri, polovinu smese od jagoda rasporedite preko kore od mešenog testa, pritom ostavite slobodan rub od oko 1 cm. Preklopite donjom biskvitnom korom i blago pritisnite. Preostalu smesu na isti način premažite preko biskvita. Oko torte stavite obruč kalupa ili prsten za torte.

5

Ricotta-jagoda krema

Operite jagode, dobro ocedite, očistite i isecite na četvrtke. Potopite želatin prema uputstvu sa ambalaže. Umutite Ricotta sir sa šećerom, vanilin šećerom i korom limuna. Umutite slatku pavlaku, oduzmite 4 kašike i sipajte u špric za ukrašavanje sa zvezdastim nastavkom (Ø 10 mm). Rastvorite želatin prema uputstvu sa ambalaže. Prvo pomešajte 4 kašike Ricotta smese sa želatinom pomoću metlice za mućenje, potom sjedinite sa preostalom smesom. Kada smesa počne da se želira, dodajte pripremljene jagode i slatku pavlaku. Sipajte krem preko kore i poravnajte.

6

Operite 20 jednakih jagoda i dobro ih ocedite. 16 od njih očistite. Na kremu markirajte 16 parčića i na svako blago utisnite po jednu jagodu, na oko 2 cm od ruba. Sada parčiće kore sa bademom tako položite na krem, da udaraju u prsten i da se nadvijaju nad jagodama. Kada sve parčiće postavite, torta ima izgled „krune". Na svako parče našpricajte tufnu slatke pavlake. Stavite tortu najmanje 3 sata u frižider.

7

Propržite badem u teflonskom tiganju bez dodavanja masnoće i ostavite da se ohladi na tanjiru. Odstranite prsten ili obruč kalupa. Ravnomerno rasporedite badem po rubovim torte. Preostale 4 jagode sa listićima isecite na četvrtke i stavite na svaku tufnu pavlake po jednu četvrtinu. Po želji pre serviranja pospite šećerom u prahu.