Za recept Kraljevska torta od jagoda
malo masnoće | |
papir za pečenje |
100 g | pšeničnog brašna |
na vrh noža | Dr. Oetker Praška za pecivo |
50 g | šećera |
1 kesica | Dr. Oetker Vanilin šećera |
50 g | mekog margarina ili maslaca |
3 | jaja |
100 g | šećera |
1 kesica | Dr. Oetker Vanilin šećera |
100 g | pšeničnog brašna |
1 ravna kašičica | Dr. Oetker Praška za pecivo |
50 g | badema seckanog na listiće |
300 g | jagoda |
2 kašika/e | suvog vina |
1 kesica | Dr. Oetker Vanilin šećera |
1 kesica | Dr. Oetker Preliva za tortu prozirnog |
300 g | jagoda |
250 g | sira Ricotta |
50 g | šećera |
1 kesica | Dr. Oetker Vanilin šećera |
0.5 | rendane kore limuna |
400 g | slatke pavlake za kuvanje |
8 lista/listova | Dr. Oetker Želatina u listu beli gold |
20 | jagoda jednakih |
50 g | badema seckanog na listiće |
Zagrejte rernu. Podmažite dno kalupa sa štipaljkom.
Prosejte brašno sa praškom za pecivo u činiju za mućenje. Dodajte preostale sastojke i sve umutite mikserom (nastavci za mešenje) prvo najmanjom, potom najvećom brzinom, tako da dobijete ujednačeno testo. Oblikujte kuglu od testa. Razvijte testo na dno kalupu i više puta izbodite viljuškom. Stavite obruč kalupa i pecite na rešetki od rerne.
Temperatura rerne otprilike 200 °C
Temperatura rerne sa vrućim vazduhom otprilike 180 °C
recipe.preparation.gas otprilike 180 °C
Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Odstranite obruč kalupa. Pečenu koru odvojite od dna kalupa, ali je ostavite na njemu da se hladi, tako što ćete položiti dno kalupa sa korom na rešetku. Ohlađenu koru stavite na tacnu. Očistite obruč kalupa. Podmažite dno kalupa i obložite ga papirom za pečenje. Smanjite temperaturu pečenja.
Muteći mikserom (nastavci za mućenje) 1 minut najvećom brzinom, penasto umutite jaja. Dodajte šećer pomešan sa vanilin šećerom u roku od 1 minuta i mutite smesu još 2 minuta. Pomešajte brašno sa praškom za pecivo, prosejte i kratko muteći najmanjom brzinom dodajte u smesu od jaja. Sipajte testo u kalup i poravnajte, odozgo pospite seckani badem. Stavite kalup na rešetku od rerne i pecite.
Temperatura rerne otprilike 180 °C
Temperatura rerne sa vrućim vazduhom otprilike 160 °C
recipe.preparation.gas otprilike 160 °C
Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Odvojite koru od obruča kalupa i ostavite da se ohladi u kalupu. Istresite koru na papirom za pečenje obloženu rešetku, odstranite papir sa kojim se pekla i presecite je jednom vodoravno. Isecite koru sa bademom na 16 parčića.
Operite jagode, ocedite, očistite i prepolovite. Ispasirajte ih u činiji zajedno sa dezertnim vinom i vanilin šećerom. Razmutite preliv za torte sa 2 kašike vode. Pomešajte pire od jagoda sa razmućenim prelivom u maloj šerpi. Stavite smesu da se kuva. Kada provri, polovinu smese od jagoda rasporedite preko kore od mešenog testa, pritom ostavite slobodan rub od oko 1 cm. Preklopite donjom biskvitnom korom i blago pritisnite. Preostalu smesu na isti način premažite preko biskvita. Oko torte stavite obruč kalupa ili prsten za torte.
Operite jagode, dobro ocedite, očistite i isecite na četvrtke. Potopite želatin prema uputstvu sa ambalaže. Umutite Ricotta sir sa šećerom, vanilin šećerom i korom limuna. Umutite slatku pavlaku, oduzmite 4 kašike i sipajte u špric za ukrašavanje sa zvezdastim nastavkom (Ø 10 mm). Rastvorite želatin prema uputstvu sa ambalaže. Prvo pomešajte 4 kašike Ricotta smese sa želatinom pomoću metlice za mućenje, potom sjedinite sa preostalom smesom. Kada smesa počne da se želira, dodajte pripremljene jagode i slatku pavlaku. Sipajte krem preko kore i poravnajte.
Operite 20 jednakih jagoda i dobro ih ocedite. 16 od njih očistite. Na kremu markirajte 16 parčića i na svako blago utisnite po jednu jagodu, na oko 2 cm od ruba. Sada parčiće kore sa bademom tako položite na krem, da udaraju u prsten i da se nadvijaju nad jagodama. Kada sve parčiće postavite, torta ima izgled „krune". Na svako parče našpricajte tufnu slatke pavlake. Stavite tortu najmanje 3 sata u frižider.
Propržite badem u teflonskom tiganju bez dodavanja masnoće i ostavite da se ohladi na tanjiru. Odstranite prsten ili obruč kalupa. Ravnomerno rasporedite badem po rubovim torte. Preostale 4 jagode sa listićima isecite na četvrtke i stavite na svaku tufnu pavlake po jednu četvrtinu. Po želji pre serviranja pospite šećerom u prahu.
Bilo bi nam drago kada biste prihvatili da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo razumeli kako koristite našu internet stranicu. To će nam omogućiti da bolje razumemo ponašanje i Vas kao korisnika i da prilagodimo našu internet stranicu shodno tome. Osim toga, mi i naši partneri bismo želeli da koristimo ove podatke za personalizovane ponude na našim platformama. Ukoliko se slažete sa ovim, molimo vas da kliknete na „Slažem se“. Pogledajte našu politiku privatnosti za više informacija. Imate mogućnost da se predomislite u bilo kom trenutku.
Ovi kolačići i slične tehnologije su nam potrebni jer omogućavaju osnovne funkcije naše internet stranice. One uključuju, na primer, čuvanje ovih podešavanja. Ovo je prosto neophodno pa stoga ne možemo da isključimo ovu opciju.
Pored toga, želeli bismo da saznamo više o tome kako koristite našu internet stranicu, kako bismo optimizovali stranicu za Vas i druge korisnike. S tim u vezi, koristimo kolačiće i slične tehnologije da mapiramo ponašanje korisnika, što nam pomaže da poboljšamo ponudu koju vam nudimo.
Da
Ne
Kako bismo obezbedili da možemo da konstruišemo naše marketinške kampanje prema vašim potrebama, prikupljamo podatke o tome kako dolazite na našu internet stranicu i kakvu interakciju imate sa našim reklamama. To nam pomaže da učinimo da ne samo naše reklame, veći i naši sadržaji budu bolji za Vas. Naši marketinški partneri takođe koriste ove informacije za svoje potrebe, npr. za personalizaciju vašeg naloga ili profila na njihovoj platformi.
Da
Ne
Pretraživač koji koristite je zastareo i ne omogućuje ispravno korišćenje našeg veb-sajta. Nastavak korišćenja ovog pretraživača može prouzrokovati greške. Za pravilno korišćenje našeg veb-sajta molimo da preuzmete jedan od pretraživača ispod: