Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Kolač sa šumskim voćem i heljdom

Sočan kolač sa bobičastim voćem, pudingom i posipom od mrvica.

oko 24 komada

Zahteva određeno umeće 60 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Kolač sa šumskim voćem i heljdom

Za pleh za pečenje (40 x 30 cm):

malo masnoće

Puding:

40 g Dr. Oetker Gustin
2 kašika/e smeđeg šećera
1 kesica Dr. Oetker Burbon vanila aromatizovani šećer
500 ml mleka

Pored toga:

750 g šumskog voća mešanog (svežeg ili zamrznutog)

Mrvičasti posip:

200 g mekog maslaca
150 g pšeničnog brašna (tip 400)
150 g heljdinog brašna
150 g smeđeg šećera
1 kesica Dr. Oetker Burbon vanila aromatizovani šećer
1 kašika vode
100 g listića badema

Testo:

200 g pšeničnog brašna
200 g heljdinog brašna
3 pune kašičice Dr. Oetker Praška za pecivo
175 g smeđeg šećera
175 g mekog maslaca
175 g pirea od jabuka (neto količina)
5 jaja (veličine M)

Priprema

Priprema

1

Za puding pomešajte gustin sa šećerom i vanilin šećerom pa pomiješajte sa 6 kašika prethodno izmerenog mleka. Preostalo mleko zakuvajte, sklonite sa šoreta i žicom za šlag umešajte pripremljenu smesu s gustinom. Puding mešajući kuvajte minut. Istresite puding u posudu, na vrući puding stavite streč i ostavite da se ohladi. Šumsko voće proberite, po potrebi operite. Pleh za pečenje podmažite. Zagejte rernu.
Gornji i donji grejač: otprilike 180°C.
Rerna na vreo vazduh: otprilike 160°C.

2

Mrvičasti posip

Sve sastojke, osim badema, stavite u posudu i mikserom (metlicama) na srednjoj brzini napravite mrvice. Kratko umesite bademe.

3

Testo

Sve sastojke stavite u posudu i mikserom (metlicama) umutite glatko testo, mešajući kratko na najnižoj, a potom oko dva minuta na najvišoj brzini. Poravnajte testo u plehu  za pečenje. Po tome rasporedite šumsko voće (zamrznuto voće ne treba prethodno odmrznuti). Puding vaditi kašikom i raspoređovati preko voća. Preko raspodelite mrvice i pecite.
Nivo rerne: sredina.
Vreme pečenja: otprilike 40 minuta.
Ostavite kolač da se ohladi na kuhinjskoj rešetki.