Flag

Kolač sa šumskim voćem i heljdom

otprilike 24 komada
Srednje teško
60
Sočan kolač sa bobičastim voćem, pudingom i posipom od mrvica.
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Za pleh za pečenje (40 x 30 cm)
malo masnoće
Puding
40 gDr. Oetker Gustin
2 kašika/esmeđeg šećera
1 kesicaDr. Oetker Burbon vanila aromatizovani šećer
500 mlmleka
Pored toga
750 gšumskog voća mešanog (svežeg ili zamrznutog)
Mrvičasti posip
200 gmekog maslaca
150 gpšeničnog brašna (tip 400)
150 gheljdinog brašna
150 gsmeđeg šećera
1 kesicaDr. Oetker Burbon vanila aromatizovani šećer
1 kašikavode
100 glistića badema
Testo
200 gpšeničnog brašna
200 gheljdinog brašna
3 pune kašičiceDr. Oetker Prašak za pecivo
175 gsmeđeg šećera
175 gmekog maslaca
175 gpirea od jabuka (neto količina)
5 komadajaja (veličine M)
Picture - Dr. Oetker Gustin
Picture - Dr. Oetker Burbon vanila aromatizovani šećer
Picture - Dr. Oetker Burbon vanila aromatizovani šećer
Picture - Dr. Oetker Prašak za pecivo
1

Za puding pomešajte gustin sa šećerom i vanilin šećerom pa pomiješajte sa 6 kašika prethodno izmerenog mleka. Preostalo mleko zakuvajte, sklonite sa šoreta i žicom za šlag umešajte pripremljenu smesu s gustinom. Puding mešajući kuvajte minut. Istresite puding u posudu, na vrući puding stavite streč i ostavite da se ohladi. Šumsko voće proberite, po potrebi operite. Pleh za pečenje podmažite. Zagejte rernu.
Gornji i donji grejač: otprilike 180°C.
Rerna na vreo vazduh: otprilike 160°C.

2

Mrvičasti posip

Sve sastojke, osim badema, stavite u posudu i mikserom (metlicama) na srednjoj brzini napravite mrvice. Kratko umesite bademe.

3

Testo

Sve sastojke stavite u posudu i mikserom (metlicama) umutite glatko testo, mešajući kratko na najnižoj, a potom oko dva minuta na najvišoj brzini. Poravnajte testo u plehu  za pečenje. Po tome rasporedite šumsko voće (zamrznuto voće ne treba prethodno odmrznuti). Puding vaditi kašikom i raspoređovati preko voća. Preko raspodelite mrvice i pecite.
Nivo rerne: sredina.
Vreme pečenja: otprilike 40 minuta.
Ostavite kolač da se ohladi na kuhinjskoj rešetki.