Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Kolač sa kuvanim vinom

Za kuglof kalup

1 kolač

Zahteva određeno umeće 40 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Kolač sa kuvanim vinom

Kuglof kalup (Ø 22 cm):

Kuglof kalup (Ø 22 cm)
malo masnoće
pšenično brašno

Kuvano vino:

120 ml crnog vina
3 kašika/e soka od limuna
1 limun rendana kora limuna
1 kašika šećera
1 - 2 kesice Dr. Oetker Cimet šećera
3 karanfilića

Mućeno testo:

150 g čokolade za kuvanje
300 g mekog margarina ili maslaca
300 g šećera
1 kesica Dr. Oetker Vanilin šećera
6 jaja
300 g pšeničnog brašna
3 kašičice Dr. Oetker Praška za pecivo

Dekoracija:

1 kesica Dr. Oetker Glazure bele

Priprema

Priprema

1

Kuvano vino

Crno vino sa limunovim sokom, korom limuna, cimetom, karanfilićem i šećerom stavite u šerpu da provri. Ostavite da se ohladi i procedite.

2

Mućeno testo

Sitno izrendajte čokoladu. Mekani margarin ili maslac stavite u činiju za mućenje i dobro izmešajte mikserom (metlice za mućenje). Postepeno dodajte šećer i vanilin šećer, neprestano muteci, sve dok ne dobijete glatku smesu. Na svakih pola minuta dodajte po jedno jaje, muteći najvećom brzinom. Brašno pomešajte sa praškom za pecivo i sjedinite sa smesom iz dva puta naizmenično sa kuvanim vinom, muteći kratko srednjom brzinom. Na kraju dodajte rendanu čokoladu pažljivo muteći najmanjom brzinom. Sipajte testo u podmazan kalup i poravnajte. Stavite kalup na rešetku u donjem delu prethodno zagrejane rerne i pecite otprilike 55 minuta.

Temperatura rerne oko 180 °C

Temperatura rerne sa vrućim vazduhom oko 160 °C

recipe.preparation.gas oko 160 °C

Nivo rerne: donja

Ostavite kolač da odstoji još 10 minuta u kalupu i potom ga istresite na rešetku da se ohladi.

3

Dekoracija

Pripremite belu glazuru prema uputstvu sa kesice i njome dekorišite kolač.