Flag

Kolač sa kafom

14 Porcija/e
Jednostavno
60
Savršen recept za sve sladokusce i ljubitelje arome kafe
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Okrugli kalup za torte (Ø 26 cm)
malo masnoće
Testo
2 komadajaja
100 gšećera
1 prstohvatsoli
100 mlcrne kafe
100 mljestivog ulja (npr. suncokretovog ulja)
150 gbrašna
40 gDr. Oetker Gustin
10 gDr. Oetker Kakao
1,5 kašičiceDr. Oetker Prašak za pecivo
Natapanje
espresso kafa
Nadev
250 gmaskarpone
200 mlslatke pavlake
60 gšećera u prahu
10 ginstant capuccina u prahu
1 kesicaDr. Oetker Kremfixa
Za ukrašavanje
80 gbadema seckanih
2 kašika/ešećera
malocimeta
Picture - Dr. Oetker Gustin
Picture - Dr. Oetker Kakao
Picture - Dr. Oetker Prašak za pecivo
Picture - Dr. Oetker Kremfixa
1

Okrugli kalup za torte (Ø 26 cm) obložite papirom za pečenje. Ivice pouljite i pripremite obruč za torte. Zagrejte rernu na 170° (vreo vazduh: oko 150°C).

2

Testo

Jaja, šećer i so mikserom penasto umutiti na najvećoj brzini. Dodajte kafu i ulje i nastavite mutiti još dve minute. Pomešajte brašno, gustin, kakao i prašak za pecivo i umešajte u smesu na najnižoj brzini. Stavite testo u pripremljeni kalup i pecite oko 20 minuta u sredini rerne zagrejane na 170°(vreo vazduh: 150°C). Vreme pečenja: oko 20 min. Izvadite kolač i ostavite da se ohlad. Odsecite tanak sloj kolača (oko 5 mm), izmrvite ga i ostavite sa strane za ukrašavanje.

3

Natapanje

Kolač stavite na tacnu i oko njega obruč za torte. Natopite espresso kafom.

4

Nadev

Kratko promešajte mascarpone. Zatim u mascarpone dodajte slatku pavlaku, šećer u prahu, capuccino u prahu i Kremfix te umutite u čvrstu smesu. Kremu raspodelite po podlozi i stavite na hladno.

5

Ukrašavanje

Karamelizujte bademe sa šećerom u tiganju i ostavite da se kratko ohlade. Pomešajte sa malo cimeta i mrvicama kolača i raspodelite po kremi. Kolač pre posluživanja stavite oko sat vremena na hladno. U testo se po želji, mogu dodati četiti kašičice likera od kafe.

6

Ukrašavanje

Karamelizujte bademe sa šećerom u tiganju i ostavite da se kratko ohlade. Pomešajte sa malo cimeta i mrvicama kolača i raspodelite po kremi. Kolač pre posluživanja stavite oko sat vremena na hladno. U testo se po želji, mogu dodati četiti kašičice likera od kafe.