Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Kolač sa kafom

Savršen recept za sve sladokusce i ljubitelje arome kafe

14 Porcija/e

Jednostavno 60 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Kolač sa kafom

Okrugli kalup za torte (Ø 26 cm):

malo masnoće

Testo:

2 jaja
100 g šećera
1 prstohvat soli
100 ml crne kafe
100 ml jestivog ulja (npr. suncokretovog ulja)
150 g brašna
40 g Dr. Oetker Gustin
10 g Dr. Oetker Kakao
1,5 kašičice Dr. Oetker Praška za pecivo

Natapanje:

espresso kafa

Nadev:

250 g maskarpone
200 ml slatke pavlake
60 g šećera u prahu
10 g instant capuccina u prahu
1 kesica Dr. Oetker Kremfixa

Za ukrašavanje:

80 g badema seckanih
2 kašika/e šećera
malo cimeta

Priprema

Priprema

1

Okrugli kalup za torte (Ø 26 cm) obložite papirom za pečenje. Ivice pouljite i pripremite obruč za torte. Zagrejte rernu na 170° (vreo vazduh: oko 150°C).

2

Testo

Jaja, šećer i so mikserom penasto umutiti na najvećoj brzini. Dodajte kafu i ulje i nastavite mutiti još dve minute. Pomešajte brašno, gustin, kakao i prašak za pecivo i umešajte u smesu na najnižoj brzini. Stavite testo u pripremljeni kalup i pecite oko 20 minuta u sredini rerne zagrejane na 170°(vreo vazduh: 150°C). Vreme pečenja: oko 20 min. Izvadite kolač i ostavite da se ohlad. Odsecite tanak sloj kolača (oko 5 mm), izmrvite ga i ostavite sa strane za ukrašavanje.

3

Natapanje

Kolač stavite na tacnu i oko njega obruč za torte. Natopite espresso kafom.

4

Nadev

Kratko promešajte mascarpone. Zatim u mascarpone dodajte slatku pavlaku, šećer u prahu, capuccino u prahu i Kremfix te umutite u čvrstu smesu. Kremu raspodelite po podlozi i stavite na hladno.

5

Ukrašavanje

Karamelizujte bademe sa šećerom u tiganju i ostavite da se kratko ohlade. Pomešajte sa malo cimeta i mrvicama kolača i raspodelite po kremi. Kolač pre posluživanja stavite oko sat vremena na hladno. U testo se po želji, mogu dodati četiti kašičice likera od kafe.

6

Ukrašavanje

Karamelizujte bademe sa šećerom u tiganju i ostavite da se kratko ohlade. Pomešajte sa malo cimeta i mrvicama kolača i raspodelite po kremi. Kolač pre posluživanja stavite oko sat vremena na hladno. U testo se po želji, mogu dodati četiti kašičice likera od kafe.

0 Odabrali ste