Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Kiseli krastavci

Tradicionalna zimnica - kiseli krastavci.

1 Zimnica

Jednostavno 40 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Kiseli krastavci

Sastojci:

2 kg krastavaca sitnih
1 glavica crnog luka
1 kesica Dr. Oetker Pikant fixa kiselog
1750 ml vode
375 ml voćnog sirćeta
2 - 3 kašika/e šećera (po želji)

Priprema

Priprema

1

Priprema

Očišćene krastavce i sitno naseckani luk poslažite u oprane i suve tegle. Pikant-fix kiseli pomešajte s vodom, sirćetom i šećerom, pa stavite da se kuva. Kad smesa provri, uz neprestano mešanje, kuvajte oko 3 - 5 minuta. U pripremljene tegle s krastavcima i lukom ulijte vruću tečnost sve do vrha i čvrsto zatvorite.