Keks torta

Torta sa filom od vanile i čokolade koju ćete brzo pripremiti

20 komada

Zahteva određeno umeće 60 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Keks torta

I fil:

800 ml mleka
2 kesice Dr. Oetker Vanilin šećera
12 kašika/e šećera kristal
2 kesice Dr. Oetker Pudinga sa ukusom vanile
250 g maslaca

II fil:

400 ml mleka
1 kesica Dr. Oetker Vanilin šećera
6 kašika/e šećera kristal
1 kesica Dr. Oetker Pudinga sa ukusom čokolade
125 g maslaca

I još treba:

100 g Dr. Oetker Šlag krem sa ukusom slatke pavlake
200 ml hladnog mleka za šlag
žuta boja za torte i kolače
otprilike 100 - 150 ml hladnog mleka za umakanje keksa
80 komada keksa

Priprema

Priprema

1

Priprema fila sa ukusom vanile

U sud sipajte 600 ml mleka, vanilin šećer i kristal šećer. Promešajte i stavite da provri. U drugi sud sjedinite 200 ml hladnog mleka i puding od vanile. Dodajte u provrelo mleko i u neprestano mešanje skuvajte puding. Sklonite sa vatre, preručite u drugi sud( da bi se brže ohladilo)i pokrijte rastegljivom folijom. Ostavite da se ohladi. Nakon tog vremena, u sud stavite maslac sobne temperature i uz postepeno dodavanje pudinga mikserom umutite fil. Fil podelite na dva jednaka dela.

2

Priprema fila sa ukusom čokolade

U sud sipajte 300 ml mleka, vanilin šećer i kristal šećer. Promešajte i stavite da provri. U drugi sud sjedinite 100 ml hladnog mleka i puding od čokolade. Dodajte u provrelo mleko i u neprestano mešanje skuvajte puding. Sklonite sa vatre, preručite u drugi sud ( da bi se brže ohladilo) i pokrijte rastegljivom folijom. Ostavite da se ohladi. Nakon tog vremena, u sud stavite maslac sobne temperature i uz postepeno dodavanje pudinga mikserom umutite fil.

3

U hladno mleko umačite keks i složite prvi red od 20 kom. Preko keksa premažite polovinom vanil fila, pa složite drugi red keksa. Premažite čokoladnim filom, pa preko njega red keksa, drugi deo vanil fila i završite sa keksom, tako da ukupno imate četiri reda keksa.

4

Preko keksa stavite rastegljivu foliju ( da se keks ne bi osušio ) i prebacite u frižider na hlađenje, najbolje preko noći.

5

Za dekoraciju umutite šlag i mleko pa polovinu šlaga obojte žutom jestivom bojom. Stavite šlag u dresir kesu na način kako je prikazano u video receptu i dekorišite kocke. Po želji, u vanil fil možete dodati 100g bele mlečne čokolade, a u čokoladni fil, 50g mlečne crne čokolade.

Saglasnost za praćenje

Bilo bi nam drago kada biste prihvatili da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo razumeli kako koristite našu internet stranicu. To će nam omogućiti da bolje razumemo ponašanje i Vas kao korisnika i da prilagodimo našu internet stranicu shodno tome. Osim toga, mi i naši partneri bismo želeli da koristimo ove podatke za personalizovane ponude na našim platformama. Ukoliko se slažete sa ovim, molimo vas da kliknete na „Slažem se“. Pogledajte našu politiku privatnosti za više informacija. Imate mogućnost da se predomislite u bilo kom trenutku.

Neophodne opcije

Ovi kolačići i slične tehnologije su nam potrebni jer omogućavaju osnovne funkcije naše internet stranice. One uključuju, na primer, čuvanje ovih podešavanja. Ovo je prosto neophodno pa stoga ne možemo da isključimo ovu opciju.

Uvek aktivno
Analitika i personalizacija

Pored toga, želeli bismo da saznamo više o tome kako koristite našu internet stranicu, kako bismo optimizovali stranicu za Vas i druge korisnike. S tim u vezi, koristimo kolačiće i slične tehnologije da mapiramo ponašanje korisnika, što nam pomaže da poboljšamo ponudu koju vam nudimo.

Da

Ne

(Re-)Marketing / deljenje podataka sa trećim licima

Kako bismo obezbedili da možemo da konstruišemo naše marketinške kampanje prema vašim potrebama, prikupljamo podatke o tome kako dolazite na našu internet stranicu i kakvu interakciju imate sa našim reklamama. To nam pomaže da učinimo da ne samo naše reklame, veći i naši sadržaji budu bolji za Vas. Naši marketinški partneri takođe koriste ove informacije za svoje potrebe, npr. za personalizaciju vašeg naloga ili profila na njihovoj platformi.

Da

Ne

Vaš pretraživač je zastareo

Pretraživač koji koristite je zastareo i ne omogućuje ispravno korišćenje našeg veb-sajta. Nastavak korišćenja ovog pretraživača može prouzrokovati greške. Za pravilno korišćenje našeg veb-sajta molimo da preuzmete jedan od pretraživača ispod: