Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Kaša od jabuka i krušaka

Lagani desert

1 kaša

Jednostavno 40 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Kaša od jabuka i krušaka

Sastojci:

700 g jabuka očišćene
700 g krušaka očišćenih
400 ml sok od jabuke (kupovni)
50 g suvog grožđa
50 g badema seckanog
350 g šećera
1 kesica Dr. Oetker Džemfixa 2:1
500 g šećera

Priprema

Priprema

1

Priprema

Jabuke i kruške oljuštite, prepolovite, odstranite koštice, grubo iseckajte i odmerite po 700 g. Sok iscedite u sokovniku ili koristite kupovni bez dodatka šećera, i odmerite 400 ml. Odmerite suvo grožđe i iseckajte badem. Voće pomešajte sa sokom, suvim grožđem, bademima, pa dodajte šećer pomešan Džemfixom 2:1 i dobro sjedinite. Kuvajte na jakoj vatri i neprestano mešajte, sve dok smesa ne provri. Stalno mešajući kuvajte još 3 minuta, potom skinite lonac sa šporeta. Pripremljene tegle odmah napunite do vrha, zatvorite ih poklopcima na navoj, okrenite ih naopako i ostavite tegle da tako odstoje oko 5 minuta. Vratite ih u normalan položaj i ostavite da se hlade.