Flag

Karidopasta

14 Porcija/e
Srednje teško
80
Aromatični kolač od mlevenih oraha preliven sirupom od limuna.
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Kolač od oraha
13 komadajaja
140 gprezli od dvopeka
150 gšećera
150 goraha krupno mlevenih
2 mlkonjaka
1 kašikadžema od pomorandže
1 komadrendane kore limuna
1 kesicaDr. Oetker Burbon vanila aromatizovani šećer
1 kašikaružine vodice
2 kesiceDr. Oetker Cimet šećer
0,25 kašičicekaranfilića mlevenog
1 kesicaDr. Oetker Prašak za pecivo
margarin za premazivanje pleha
Sirup
150 gšećera
600 mlvode
1 kesicaDr. Oetker Vanilin šećer
nekolikokriški limuna
Picture - Dr. Oetker Burbon vanila aromatizovani šećer
Picture - Dr. Oetker Prašak za pecivo
Picture - Dr. Oetker Vanilin šećer
1

Tepsiju premazati margarinom i obložiti sa nekoliko kašika prezli.

2

Odvojiti belanca od žumanaca. Belanca umutiti u čvrst sneg. Narendati koru od limuna.

3

Žumanca umutiti uz postepeno dodavanje šećera. Dodati konjak, ružinu vodu, cimet šećer, karanfilić i burbon vanila šećer, pa nastaviti mešanje. Pomešati prezle i prašak za pecivo i uz mešanje dodati u žumanca. Dodati koru od limuna i džem od pomorandže. Nastaviti mešanje špatulom i dodati krupno mlevene orahe.

4

U masu sa žumancima dodati sneg od belanaca i lagano mešati špatulom, sve dok se ne dobije ujednačena masa. Masu za kolač prebaciti u pleh obložen mrvicama od dvopeka.

5

Peći u rerni zagrejanoj na 150 stepeni 60 minuta.

6

Dok se kolač peče, napraviti sirup. U šerpu odgovarajuće veličine sipati vodu, šećer, kriške limuna i vanilin šećer i kada prokuva ostaviti da kuva još devet minuta. Ostaviti sirup da se ohladi.

7

Kada je kolač pečen izbosti ga čačkalicom po celoj površini i zaliti hladnim sirupom. Ostaviti da upije i servirati hladno.