Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Karidopasta

Aromatični kolač od mlevenih oraha preliven sirupom od limuna.

14 Porcija/e

Zahteva određeno umeće 80 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Karidopasta

Kolač od oraha:

13 jaja
140 g prezli od dvopeka
150 g šećera
150 g oraha krupno mlevenih
2 ml konjaka
1 kašika džema od pomorandže
1 rendana kora limuna
1 kesica Dr. Oetker Burbon vanila aromatizovani šećer
1 kašika ružine vodice
2 kesice Dr. Oetker Cimet šećera
0,25 kašičice karanfilića mlevenog
1 kesica Dr. Oetker Praška za pecivo
margarin za premazivanje pleha

Sirup:

150 g šećera
600 ml vode
1 kesica Dr. Oetker Vanilin šećera
nekoliko kriški limuna

Priprema

Priprema

1

Tepsiju premazati margarinom i obložiti sa nekoliko kašika prezli.

2

Odvojiti belanca od žumanaca. Belanca umutiti u čvrst sneg. Narendati koru od limuna.

3

Žumanca umutiti uz postepeno dodavanje šećera. Dodati konjak, ružinu vodu, cimet šećer, karanfilić i burbon vanila šećer, pa nastaviti mešanje. Pomešati prezle i prašak za pecivo i uz mešanje dodati u žumanca. Dodati koru od limuna i džem od pomorandže. Nastaviti mešanje špatulom i dodati krupno mlevene orahe.

4

U masu sa žumancima dodati sneg od belanaca i lagano mešati špatulom, sve dok se ne dobije ujednačena masa. Masu za kolač prebaciti u pleh obložen mrvicama od dvopeka.

5

Peći u rerni zagrejanoj na 150 stepeni 60 minuta.

6

Dok se kolač peče, napraviti sirup. U šerpu odgovarajuće veličine sipati vodu, šećer, kriške limuna i vanilin šećer i kada prokuva ostaviti da kuva još devet minuta. Ostaviti sirup da se ohladi.

7

Kada je kolač pečen izbosti ga čačkalicom po celoj površini i zaliti hladnim sirupom. Ostaviti da upije i servirati hladno.

Dr. Oetker proizvodi koji se koriste

Kliknite ovde za više detalja o proizvodu

0 Odabrali ste