Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Kanelbullar

Recept za aromatične rolnice sa cimet šećerom.

1 Porcija

Zahteva određeno umeće 120 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Kanelbullar

Testo prva faza:

400 g brašna
250 ml mleka
1 jaje
7 g kardamoma
1 kesica Dr. Oetker Suvi pekarski kvasac

Testo druga faza:

180 g brašna
1 kašičica soli
125 g margarina
100 g šećera

Fil:

250 g margarina
150 g šećera
100 g šećera žutog
1 kašika džema od šipurka
2 kesice Dr. Oetker Cimet šećera

Za premazivanje:

1 jaje
100 ml mleka
1 prstohvat soli

Sirup od šećera:

100 g šećera
100 ml vode

Priprema

Priprema

1

Sastojke za prvu fazu pripreme testa sipati u posudu za mešanje i polako mešati mikserom 20 minuta. Kada je testo umešano ostaviti da raste najmanje 35 minuta. Kada naraste dodati sastojke za drugu fazu mešenja testa. 

2

Neposredno pred razvijanje testa napraviti fil od svih sastojaka tako da se dobije kremasta tekstura.

3

Obrašnjaviti radnu površinu. Ohlađeno testo istanjiti rukama, pa razvući oklagijom u pravougaonik tako da testo bude debljine oko 4 mm.

4

Površinu testa premazati sa ¾ fila. Jednu trećinu testa presaviti preko fila, pa namazati ostatkom. Preklopiti sa testom sa druge strane i zatvoriti fil.

5

Zatvoriti sve spojeve testa tako da fil ne iscuri kada se testo dodatno tanji oklagijom i formira pravougaonik deblljne oko 9 mm. Testo iseći na trake debljine oko 1 cm. Svaku traku uvrnuti da se dobije spirala i umotati u „čvor“ po želji.

6

Svaki „čvor“ staviti u papirnu korpicu i ostaviti da raste oko 40 minuta.

7

U šerpu odgovarajuće veličine sipati vodu i šećer za sirup i kuvati oko 10 minuta dok se šećer ne otopi.

8

Pre pečenja premazati jajetom umućenim sa mlekom. Peći u rerni zagrejanoj na 250 stepeni 10 minuta.

9

Nakon pečenja vruće pecivo premazati sirupom i ostaviti da se ohladi.