Za recept Kanelbullar
400 g | brašna |
250 ml | mleka |
1 | jaje |
7 g | kardamoma |
1 kesica | Dr. Oetker Suvi pekarski kvasac |
180 g | brašna |
1 kašičica | soli |
125 g | margarina |
100 g | šećera |
250 g | margarina |
150 g | šećera |
100 g | šećera žutog |
1 kašika | džema od šipurka |
2 kesice | Dr. Oetker Cimet šećera |
1 | jaje |
100 ml | mleka |
1 prstohvat | soli |
100 g | šećera |
100 ml | vode |
Sastojke za prvu fazu pripreme testa sipati u posudu za mešanje i polako mešati mikserom 20 minuta. Kada je testo umešano ostaviti da raste najmanje 35 minuta. Kada naraste dodati sastojke za drugu fazu mešenja testa.
Neposredno pred razvijanje testa napraviti fil od svih sastojaka tako da se dobije kremasta tekstura.
Obrašnjaviti radnu površinu. Ohlađeno testo istanjiti rukama, pa razvući oklagijom u pravougaonik tako da testo bude debljine oko 4 mm.
Površinu testa premazati sa ¾ fila. Jednu trećinu testa presaviti preko fila, pa namazati ostatkom. Preklopiti sa testom sa druge strane i zatvoriti fil.
Zatvoriti sve spojeve testa tako da fil ne iscuri kada se testo dodatno tanji oklagijom i formira pravougaonik deblljne oko 9 mm. Testo iseći na trake debljine oko 1 cm. Svaku traku uvrnuti da se dobije spirala i umotati u „čvor“ po želji.
Svaki „čvor“ staviti u papirnu korpicu i ostaviti da raste oko 40 minuta.
U šerpu odgovarajuće veličine sipati vodu i šećer za sirup i kuvati oko 10 minuta dok se šećer ne otopi.
Pre pečenja premazati jajetom umućenim sa mlekom. Peći u rerni zagrejanoj na 250 stepeni 10 minuta.
Nakon pečenja vruće pecivo premazati sirupom i ostaviti da se ohladi.
Bilo bi nam drago kada biste prihvatili da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo razumeli kako koristite našu internet stranicu. To će nam omogućiti da bolje razumemo ponašanje i Vas kao korisnika i da prilagodimo našu internet stranicu shodno tome. Osim toga, mi i naši partneri bismo želeli da koristimo ove podatke za personalizovane ponude na našim platformama. Ukoliko se slažete sa ovim, molimo vas da kliknete na „Slažem se“. Pogledajte našu politiku privatnosti za više informacija. Imate mogućnost da se predomislite u bilo kom trenutku.
Ovi kolačići i slične tehnologije su nam potrebni jer omogućavaju osnovne funkcije naše internet stranice. One uključuju, na primer, čuvanje ovih podešavanja. Ovo je prosto neophodno pa stoga ne možemo da isključimo ovu opciju.
Pored toga, želeli bismo da saznamo više o tome kako koristite našu internet stranicu, kako bismo optimizovali stranicu za Vas i druge korisnike. S tim u vezi, koristimo kolačiće i slične tehnologije da mapiramo ponašanje korisnika, što nam pomaže da poboljšamo ponudu koju vam nudimo.
Da
Ne
Kako bismo obezbedili da možemo da konstruišemo naše marketinške kampanje prema vašim potrebama, prikupljamo podatke o tome kako dolazite na našu internet stranicu i kakvu interakciju imate sa našim reklamama. To nam pomaže da učinimo da ne samo naše reklame, veći i naši sadržaji budu bolji za Vas. Naši marketinški partneri takođe koriste ove informacije za svoje potrebe, npr. za personalizaciju vašeg naloga ili profila na njihovoj platformi.
Da
Ne
Pretraživač koji koristite je zastareo i ne omogućuje ispravno korišćenje našeg veb-sajta. Nastavak korišćenja ovog pretraživača može prouzrokovati greške. Za pravilno korišćenje našeg veb-sajta molimo da preuzmete jedan od pretraživača ispod: