Za recept Jesenjin
100 g | belanaca |
75 g | šećera |
150 g | pirea od bundeve |
75 g | brašna |
0,5 kesice | Dr. Oetker Praška za pecivo |
0,5 kašičice | sode bikarbone |
1 prstohvat | soli |
0,5 kašičice | kurkuma |
100 g | belanaca |
75 g | šećera |
50 g | brašna od golice |
25 g | brašna |
30 g | pistaća mlevenih |
25 ml | suncokretovog ulja |
0,5 kesice | Dr. Oetker Praška za pecivo |
0,5 kašičice | sode bikarbone |
1 prstohvat | soli |
400 ml | mleka |
150 g | šećera |
4 | žumanca |
1 kesica | Dr. Oetker Burbon vanila aromatizovani šećer |
2 kašika/e | ruma |
5 ml | Dr. Oetker Arome ruma |
4 lista/listova | Dr. Oetker Želatina u listu beli gold |
500 g | kesten pirea |
200 ml | slatke pavlake |
150 ml | slatke pavlake |
1 kesica | crnog čaja |
2 prstohvata | kardamoma |
10 g | đumbira svežeg |
0,5 kesice | Dr. Oetker Cimet šećera |
150 g | bele čokolade |
400 ml | slatke pavlake |
2 lista/listova | Dr. Oetker Želatina u listu beli gold |
100 g | šećera |
20 g | putera/maslaca |
10 g | kakao maslaca |
20 g | lešnika karamelizovanih |
10 g | mrvica od keksa |
Kremasto umutiti belanca i polovinu šećera sa malo soli, dodavati ostatak šećera uz konstantno mućenje. U umućen sneg dodati pire od bundeve i izmešati. U brašno dodati prašak za pecivo, sodu bikarbonu i kurkumu. Postepeno dodavati suve sastojke uz mešanje špatulom. Razvući tanko na pleh sa papirom za pečenje. Peći na 190 C do 5 minuta, da ostane meko na dodir.
Kremasto umutiti belanca i polovinu šećera, pa posoliti. Dodati ostatak šećera u toku mućenja. Dodati ulje, umešati, potom dodati brašno od golice, brašno, mlevene pistaće, prašak za pecivo i sodu bikarbonu. Ujednačeno umešati sve sastojke i rasporediti na pleh sa pekarskim papirom, pa peći na 190 C 3-4 minuta da ostane meko na dodir.
Potopiti želatin u hladnu vodu. Mleko i šečer zagrejati, dodati burbon vanilin šećer. Vrelo mleko preliti preko žumanaca, sjediniti i vratiti na vatru, pa kuvati na umerenoj temperaturi do 80 C. Dodati želatin, kesten pire i sjediniti. Dodati rum i aromu ruma. Jednako umešati i ostaviti da se ohladi. Umutiti slatku pavlaku. Ohlađeni krem od kestena umutiti mikserom. Sjediniti šlag sa kremom od kestena.
Potopiti listove želatina u hladnu vodu. Zagrejati slatku pavlaku, pa dodati cimet šećer. Kada provri skloniti sa vatre, dodati rendani đumbir i kardamom. Vratiti na vatru i procediti preko bele čokolade, listova omekšalog i oceđenog želatina i kesice crnog čaja. Sve sjediniti kako bi se čokolada otopila. Ostaviti da se ohladi i izvaditi kesicu čaja. Ohlađeni krem umutiti mikserom i dodati umućen šlag, pa nastaviti mućenje.
Karamelizovati šećer, umešati puter i kakao puter. Kada se sve sjedini dodati karamelizovani lešnik i mrvice keksa. Razmazati između 2 papira za pečenje i istanjiti. Ostaviti da se ohladi na sobnoj temperaturi.
Na biskvit od golica i pistaća naneti krem od kestena, zatim poklopiti biskvitom od bundeve, pa naneti mus od bele čokolade, preklopiti biskvitom od pistaća i golice, prekriti kremom od kestena. Zatim preklopiti biskvitom od bundeve i rasporediti krem od bele čokolade. Ostaviti da se ohladi. Pomešati ostatke kremova, sipati u dresir džak i dekorisati, posuti komadima karamele i mrvljenim lešnicima.
Bilo bi nam drago kada biste prihvatili da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo razumeli kako koristite našu internet stranicu. To će nam omogućiti da bolje razumemo ponašanje i Vas kao korisnika i da prilagodimo našu internet stranicu shodno tome. Osim toga, mi i naši partneri bismo želeli da koristimo ove podatke za personalizovane ponude na našim platformama. Ukoliko se slažete sa ovim, molimo vas da kliknete na „Slažem se“. Pogledajte našu politiku privatnosti za više informacija. Imate mogućnost da se predomislite u bilo kom trenutku.
Ovi kolačići i slične tehnologije su nam potrebni jer omogućavaju osnovne funkcije naše internet stranice. One uključuju, na primer, čuvanje ovih podešavanja. Ovo je prosto neophodno pa stoga ne možemo da isključimo ovu opciju.
Pored toga, želeli bismo da saznamo više o tome kako koristite našu internet stranicu, kako bismo optimizovali stranicu za Vas i druge korisnike. S tim u vezi, koristimo kolačiće i slične tehnologije da mapiramo ponašanje korisnika, što nam pomaže da poboljšamo ponudu koju vam nudimo.
Da
Ne
Kako bismo obezbedili da možemo da konstruišemo naše marketinške kampanje prema vašim potrebama, prikupljamo podatke o tome kako dolazite na našu internet stranicu i kakvu interakciju imate sa našim reklamama. To nam pomaže da učinimo da ne samo naše reklame, veći i naši sadržaji budu bolji za Vas. Naši marketinški partneri takođe koriste ove informacije za svoje potrebe, npr. za personalizaciju vašeg naloga ili profila na njihovoj platformi.
Da
Ne
Pretraživač koji koristite je zastareo i ne omogućuje ispravno korišćenje našeg veb-sajta. Nastavak korišćenja ovog pretraživača može prouzrokovati greške. Za pravilno korišćenje našeg veb-sajta molimo da preuzmete jedan od pretraživača ispod: