Jesenjin

Poslastica sa kremom od kestena i musom od bele čokolade, pripremljena u kombinaciji sa biskvitom od bundeve, golica i pistaća.

8 Porcija/e

Zahteva određeno umeće 45 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Jesenjin

Biskvit od bundeve:

100 g belanaca
75 g šećera
150 g pirea od bundeve
75 g brašna
0,5 kesice Dr. Oetker Praška za pecivo
0,5 kašičice sode bikarbone
1 prstohvat soli
0,5 kašičice kurkuma

Biskvit od pistaća i golice:

100 g belanaca
75 g šećera
50 g brašna od golice
25 g brašna
30 g pistaća mlevenih
25 ml suncokretovog ulja
0,5 kesice Dr. Oetker Praška za pecivo
0,5 kašičice sode bikarbone
1 prstohvat soli

Krema kesten:

400 ml mleka
150 g šećera
4 žumanceta
1 kesica Dr. Oetker Burbon vanila aromatizovani šećer
2 kašika/e ruma
5 ml Dr. Oetker Arome ruma
4 lista/listova Dr. Oetker Želatina u listu beli gold
500 g kesten pirea
200 ml slatke pavlake

Mus od bele čokolade i začina:

150 ml slatke pavlake
1 kesica crnog čaja
2 prstohvati kardamoma
10 g đumbira svežeg
0,5 kesice Dr. Oetker Cimet šećera
150 g bele čokolade
400 ml slatke pavlake
2 lista/listova Dr. Oetker Želatina u listu beli gold

Karamela:

100 g šećera
20 g putera/maslaca
10 g kakao maslaca
20 g lešnika karamelizovanih
10 g mrvica od keksa

Priprema

Priprema

1

Biskvit od bundeve

Kremasto umutiti belanca i polovinu šećera sa malo soli, dodavati ostatak šećera uz konstantno mućenje. U umućen sneg dodati pire od bundeve i izmešati. U brašno dodati prašak za pecivo, sodu bikarbonu i kurkumu. Postepeno dodavati suve sastojke uz mešanje špatulom. Razvući tanko na pleh sa papirom za pečenje. Peći na 190 C do 5 minuta, da ostane meko na dodir.

2

Biskvit od pistaća i golice

Kremasto umutiti belanca i polovinu šećera, pa posoliti. Dodati ostatak šećera u toku mućenja. Dodati ulje, umešati, potom dodati brašno od golice, brašno, mlevene pistaće, prašak za pecivo i sodu bikarbonu. Ujednačeno umešati sve sastojke i rasporediti na pleh sa pekarskim papirom, pa peći na 190 C 3-4 minuta da ostane meko na dodir.

3

Krema kesten

Potopiti želatin u hladnu vodu. Mleko i šečer zagrejati, dodati burbon vanilin šećer. Vrelo mleko preliti preko žumanaca, sjediniti i vratiti na vatru, pa kuvati na umerenoj temperaturi do 80 C. Dodati želatin, kesten pire i sjediniti. Dodati rum i aromu ruma. Jednako umešati i ostaviti da se ohladi. Umutiti slatku pavlaku. Ohlađeni krem od kestena umutiti mikserom. Sjediniti šlag sa kremom od kestena.

4

Mus od bele čokolade i začina

Potopiti listove želatina u hladnu vodu. Zagrejati slatku pavlaku, pa dodati cimet šećer. Kada provri skloniti sa vatre, dodati rendani đumbir i kardamom. Vratiti na vatru i procediti preko bele čokolade, listova omekšalog i oceđenog želatina i kesice crnog čaja. Sve sjediniti kako bi se čokolada otopila. Ostaviti da se ohladi i izvaditi kesicu čaja.  Ohlađeni krem umutiti mikserom i dodati umućen šlag,  pa nastaviti mućenje.

5

Karamela

Karamelizovati šećer, umešati puter i kakao puter. Kada se sve sjedini dodati karamelizovani lešnik i mrvice keksa.  Razmazati između 2 papira za pečenje i istanjiti. Ostaviti da se ohladi na sobnoj temperaturi.

6

Filovanje

Na biskvit od golica i pistaća naneti krem od kestena, zatim poklopiti biskvitom od bundeve, pa naneti mus od bele čokolade, preklopiti biskvitom od pistaća i golice, prekriti kremom od kestena. Zatim preklopiti biskvitom od bundeve i rasporediti krem od bele čokolade. Ostaviti da se ohladi. Pomešati ostatke kremova, sipati u dresir džak i dekorisati, posuti komadima karamele i mrvljenim lešnicima.

Saglasnost za praćenje

Bilo bi nam drago kada biste prihvatili da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo razumeli kako koristite našu internet stranicu. To će nam omogućiti da bolje razumemo ponašanje i Vas kao korisnika i da prilagodimo našu internet stranicu shodno tome. Osim toga, mi i naši partneri bismo želeli da koristimo ove podatke za personalizovane ponude na našim platformama. Ako dajete svoju saglasnost, kliknite na „Prihvatam“. Pogledajte našu politiku privatnosti za više informacija. Imate mogućnost da se predomislite u bilo kom trenutku.

Neophodne opcije

Ovi kolačići i slične tehnologije su nam potrebni jer omogućavaju osnovne funkcije naše internet stranice. One uključuju, na primer, čuvanje ovih podešavanja. Ovo je prosto neophodno pa stoga ne možemo da isključimo ovu opciju.

Uvek aktivno
Analitika i personalizacija

Pored toga, želeli bismo da saznamo više o tome kako koristite našu internet stranicu, kako bismo optimizovali stranicu za Vas i druge korisnike. S tim u vezi, koristimo kolačiće i slične tehnologije da mapiramo ponašanje korisnika, što nam pomaže da poboljšamo ponudu koju vam nudimo.

Da

Ne

(Re-)Marketing / deljenje podataka sa trećim licima

Kako bismo obezbedili da možemo da konstruišemo naše marketinške kampanje prema vašim potrebama, prikupljamo podatke o tome kako dolazite na našu internet stranicu i kakvu interakciju imate sa našim reklamama. To nam pomaže da učinimo da ne samo naše reklame, veći i naši sadržaji budu bolji za Vas. Naši marketinški partneri takođe koriste ove informacije za svoje potrebe, npr. za personalizaciju vašeg naloga ili profila na njihovoj platformi.

Da

Ne

Vaš pretraživač je zastareo

Pretraživač koji koristite je zastareo i ne omogućuje ispravno korišćenje našeg veb-sajta. Nastavak korišćenja ovog pretraživača može prouzrokovati greške. Za pravilno korišćenje našeg veb-sajta molimo da preuzmete jedan od pretraživača ispod: