Irvas torta

Prava torta za novogodišnje prilike.

12 Porcija/e

Zahteva određeno umeće 240 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Irvas torta

Dekoracija:

1 kesica Dr. Oetker Kremfixa
100 g belog fondana
Dr. Oetker Kakao
4 drvena štapića
crna boja za kolače
Dr. Oetker Boja za kolače crvena
Dr. Oetker Dekor Srebrne perle
Dr. Oetker Dekor Mix perle

Testo:

250 g omekšalog putera
180 g šećera
1 prstohvat soli
4 jaja (veličine M)
250 g brašna
70 g kukuruznog brašna
2 kašičice Dr. Oetker Praška za pecivo
50 g kokosovog brašna
180 ml mleka (3.5% masnoće)
0,5 kašika/e arome badema

Fil:

60 g šećera u prahu
2 kesice Dr. Oetker Kremfixa
250 g maskarpone sira hladnog (80% masnoće)
400 ml pavlake hladne (30% masnoće)
50 g kokosovog brašna
5 kapi arome badema

Glazura:

375 g putera/maslaca
375 g šećera u prahu
75 g Dr. Oetker Kakao

Priprema

Priprema

1

Da biste napravili ukras, dodajte Kremfix u fondan i kakao prah kako biste postigli bež-braon boju. Odvojte oko četvrtinu količine fondana i u njega dodajte kakao prah kako bi se postigla srednje braon boja. Razvijte bež-braon fondan na debljinu od 5 mm, isecite rogove i utisnite štapić u svaki rog. Razvijte preostali bež-braon fondan na debljinu od 2 mm i isecite oblike za unutrašnjost ušiju. Razvijte fondan srednje braon boje na debljinu od 3 mm i isecite dva veća oblika za spoljni deo ušiju. Koristite malo vode kako biste zalepili unutrašnji deo ušiju za spoljašnji i zatim umotajte osnovu svakog uveta oko štapića pritiskom na odgovarajuće mesto. Poređajte fondan na kalup za pečenje obložen papirom za pečenje i ostavite ga da se suši na sobnoj temperaturi najmanje 24 sata.

2

Za tortu prethodno zagrejte rernu (gornji/donji grejač: 180°C). Potrebna su vam dva kalupa za pečenje (Ø 15 cm). Obložite oba kalupa papirom za pečenje. Mikserom sa nastavcima za šlag mutite puter, šećer i so dok ne postanu lagani i vazdušasti. Dodajte jedno po jedno jaje. U drugoj činiji pomešajte brašno, kukuruzno brašno, prašak za pecivo i kokosovo brašno. Postepeno dodajte smešu od brašna, mleko i aromu badema naizmenično u smešu sa puterom.  Mutite mikserom dok testo ne postane glatko. Ravnomerno podelite testo u dva kalupa i pecite oko 40 minuta. Izvadite iz rerne i ostavite kolač da se potpuno ohladi. Skinite obruč sa kalupa i uklonite papir za pečenje. Svaku koru horizontalno presecite na dva dela kako biste dobili 4 kore.

3

Da biste napravili fil pomešajte šećer u prahu sa Kremfixom. Mikserom sa nastavkom za šlag umutite mascarpone uz postepeno dodavanje, dok ne postane gladak. Čim se smeša učvrsti , polako dodajte šečer u prahu i Kremfix i mutite dok smesa ne postane čvrsta. Na kraju dodajte kokosovo brašno i aromu badema.

4

Donju koru stavite na tacnu za tortu i rasporedite fil po njoj. Zatim stavite drugu koru preko prve i rasporedite fil. Treću koru stavite preko druge i rasporedite fil preko i na kraju poslednju koru stavite preko. Oodložite tortu u frižider da se ohladi.

5

Dok se kolač hladi, napravite glazuru. Mikserom sa nastavkom za šlag mutite puter, šećer u prahu, nekoliko minuta, dok ne postane penast. U činiju izdvojite oko 3 kašike glazure i ostavite sa strane. Dodajte kakao prah u preostalu glazuru i izdvojite 1 kašiku glazure sa strane. Zatim premažite tortu braon glazurom tako da prekriva koru i ponovo vratite u frižider.

6

Obojte 1 kašiku braon glazure dodjući joj crnu boju za kolače i uz pomoć šprica za ukrašavanje nacrtajte oči. Obojte 1 kašiku bele glazure dodajući joj crvenu boju za kolače i uz pomoć šprica za ukrašavanje nacrtajte nos. Ubodite pripremljene uši i rogove u tortu. Dodajte kakao prah u preostali belu glazuru kako biste postigli bež-braon boju i uz pomoć šprica za ukrašavanja sa zvezdastim nastavkom dodajte tačkice između ušiju i rogova kako biste završili glavu. Dekorišite dekor mrvicama po želji i poslužite.


Preuzmite šablone za pravljenje torti OVDE.

Saglasnost za praćenje

Bilo bi nam drago kada biste prihvatili da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo razumeli kako koristite našu internet stranicu. To će nam omogućiti da bolje razumemo ponašanje i Vas kao korisnika i da prilagodimo našu internet stranicu shodno tome. Osim toga, mi i naši partneri bismo želeli da koristimo ove podatke za personalizovane ponude na našim platformama. Ako dajete svoju saglasnost, kliknite na „Prihvatam“. Pogledajte našu politiku privatnosti za više informacija. Imate mogućnost da se predomislite u bilo kom trenutku.

Neophodne opcije

Ovi kolačići i slične tehnologije su nam potrebni jer omogućavaju osnovne funkcije naše internet stranice. One uključuju, na primer, čuvanje ovih podešavanja. Ovo je prosto neophodno pa stoga ne možemo da isključimo ovu opciju.

Uvek aktivno

Analitika i personalizacija

Pored toga, želeli bismo da saznamo više o tome kako koristite našu internet stranicu, kako bismo optimizovali stranicu za Vas i druge korisnike. S tim u vezi, koristimo kolačiće i slične tehnologije da mapiramo ponašanje korisnika, što nam pomaže da poboljšamo ponudu koju vam nudimo.

Da

Ne

(Re-)Marketing / deljenje podataka sa trećim licima

Kako bismo obezbedili da možemo da konstruišemo naše marketinške kampanje prema vašim potrebama, prikupljamo podatke o tome kako dolazite na našu internet stranicu i kakvu interakciju imate sa našim reklamama. To nam pomaže da učinimo da ne samo naše reklame, veći i naši sadržaji budu bolji za Vas. Naši marketinški partneri takođe koriste ove informacije za svoje potrebe, npr. za personalizaciju vašeg naloga ili profila na njihovoj platformi.

Da

Ne