Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Huani-Jovani

Desert sa suvim voćem, džemom od šljiva umočen u topljenu čokoladu.

1 Porcija

Zahteva određeno umeće 45 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Huani-Jovani

Sastojci:

300 g pirinča
voda
50 g margarina
600 ml mleka
4 kašika/e šećera
1 kašičica Dr. Oetker Arome vanila
1 kesica Dr. Oetker Rum šećer
70 g suvog grožđa
70 g suvih kajsija
150 g lešnika i oraha
200 g džema od šljiva
250 g kora za pitu
1 jaje
300 g čokolade za kuvanje
50 ml vode

Priprema

Priprema

1

U odgovarajuću šerpu sipati mleko, dodati aromu vanile i šećer.
U tiganju ispeći orahe i lešnike, pa ih samleti na krupno rende.

Pirnač sipati u šerpu odgovarajuće veličine i naliti vodom tako da bude prekriven vodom i još jedan cm preko. Staviti da se kuva, a kada pirinač upije višak vode nalivati malo po malo pripremljenm mlekom sa šećerom i aromom vanile uz povremeno mešanje kuvati dok se pirinač ne skuva, na kraju dodati margarin, pa presuti u drugu činiju i mešati sa sitno seckano suvim voćem i krupno mlevenim orasima i lešnicima.


Dobro promešati i ostaviti da se malo prohladi.

2

Kore iseći na četvrtine.

Dva lista kora staviti unakrst jedne preko drugih i na sredinu staviti 1  kašiku smlačenog pirinča preko toga malo džema od šljiva i preko toga još malo pirinča.  Napraviti paketić i uvezati termostabilnim najlonom.

Paketiće premazati jajetom umućenim sa malo vode i peći u rerni zagrejanoj na 200°C 15-20 min.

3

U posudu za otapanje staviti izlomljenu čokoladu sa malo vode i rum šećerom. Otopiti čokoladu na pari uz dodavanje vode dok se ne dobije željena gustina čokolade.

4

Kada su paketići pečeni ostaviti ih da se hlade i svaki umočiti u otopljenu čokoladu.

Ređati na čist papir za pečenje i ponovo ohladiti.