Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Gusenica rolat

Za najmlađe

1 Rolat

Zahteva određeno umeće 60 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Gusenica rolat

Tepsija (30 x 35 cm) i kalup za srneća leđa:

papir za pečenje
prozirna folija

Biskvitno testo:

4 jaja
100 g šećera
0.5 rendane kore pomorandže
110 g pšeničnog brašna
30 g Dr. Oetker Gustin

Namaz:

malo marmelade od pomorandže

Nadev:

125 ml slatke pavlake
0,5 kesice Dr. Oetker Kremfixa
100 ml soka od pomorandže
1 kašika šećera
0.5 rendane kore pomorandže
3 lista/listova Dr. Oetker Želatina u listu beli gold
250 ml jogurta

Premaz:

9 piškota

Ukrašavanje:

125 ml slatke pavlake
0,5 kesice Dr. Oetker Kremfixa
malo čokoladne glazure omekšale
2 kivija očišćena

Priprema

Priprema

1

Penasto umutite jaja sa šećerom. Dodajte rendanu koru pomorandže i kratko mutite mikserom. Pomešajte brašno sa gustinom, prosejte i dodajte u smesu. Smesu ravnomerno rasporedite u tepsiji, prethodno obloženu papirom za pečenje. Staviti da se peče na sredini prethodno zagrejane pećnice.

Temperatura rerne 200 °C

Temperatura rerne sa vrućim vazduhom 180 °C

recipe.preparation.gas 180 °C

Nivo rerne: srednja

pečenje u glinenoj posudi: 12 Minuta

Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Biskvit istresite na papir za pečenje posut šećerom, papir sa kojim se biskvit pekao premažite hladnom vodom i pažljivo odstranite.

2

Od biskvita odsecite 1/3 i stavite u kalup za srneća leđa (8x 28 cm), koji ste obložili prozirnom folijom. Ostatak biskvita premazati marmeladom. Odozgo i odozdo uvijajte ka sredini u rolat i prosecite između rolata. Svaki rolat uvijte jako u papir za pečenje i ostavite da odstoji u frižideru jedan sat.Za nadev: Umutite slatku pavlaku i Kremfix prema upustvu sa kesice. Dodajte sok od pomorandže, šećer i rendanu koru pomorandže. Želatin pripremite prema uputstvu sa kesice i dodajte sok od pomorandže. Dodajte potom jogurt i umućenu slatku pavlaku, i odmah sipajte u kalup. Prekrijte piškotama i ostavite 3 sata na hladnom mestu.Od rolata odsecite dva dela za glavu i rep, a ostatak isecite na komade 1 cm debljine. Telo istresite iz kalupa na tacnu, pažljivo odstranite foliju.

3

Za ukrašavanje umutite slatku pavlaku sa Kremfixom prema upustvu sa kesice i sipajte u špric za ukrašavanje sa glatkim nastavkom. Komadiće rolata prilepite za telo tufnama od slatke pavlake. Postavite glavu i rep i ukrasite preostalom slatkom pavlakom leđa gusenice. Dekorišite seckanim kivijem. Otopljenom glazurom nacrtajte oči gusenici i eventualno je poprskajte po površini, oblikujući šare po želji.