Flag

Gusenica rolat

1 Rolat
Srednje teško
60
Rolat u obliku gusenice za naše najmlađe.
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Za nadev možete koristiti sirup od pomorandže pripremljen sa vodom umesto soka od pomorandže.
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Tepsija (30 x 35 cm) i kalup za srneća leđa
papir za pečenje
prozirna folija
Biskvitno testo
4 komadajaja
100 gšećera
0,5 komadarendane kore pomorandže
110 gpšeničnog brašna
30 gDr. Oetker Gustin
Namaz
malomarmelade od pomorandže
Nadev
125 mlslatke pavlake
0,5 kesiceDr. Oetker Kremfixa
100 mlsoka od pomorandže
1 kašikašećera
0,5 komadarendane kore pomorandže
3 lista/listovaDr. Oetker Želatina u listu beli gold
250 mljogurta
Premaz
9 komadapiškota
Ukrašavanje
125 mlslatke pavlake
0,5 kesiceDr. Oetker Kremfixa
maločokoladne glazure omekšale
2 komadakivija očišćena
Picture - Dr. Oetker Gustin
Picture - Dr. Oetker Kremfixa
Picture - Dr. Oetker Želatina u listu beli gold
Picture - Dr. Oetker Kremfixa
1

Penasto umutite jaja sa šećerom. Dodajte rendanu koru pomorandže i kratko mutite mikserom. Pomešajte brašno sa gustinom, prosejte i dodajte u smesu. Smesu ravnomerno rasporedite u tepsiji, prethodno obloženu papirom za pečenje. Staviti da se peče na sredini prethodno zagrejane pećnice.

Pozicija rešetke: srednja

pečenje u glinenoj posudi: 12 minuta

Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: 200 °C

Temperatura rerne sa ventilatorom: 180 °C


Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Biskvit istresite na papir za pečenje posut šećerom, papir sa kojim se biskvit pekao premažite hladnom vodom i pažljivo odstranite.

2

Od biskvita odsecite 1/3 i stavite u kalup za srneća leđa (8x 28 cm), koji ste obložili prozirnom folijom. Ostatak biskvita premazati marmeladom. Odozgo i odozdo uvijajte ka sredini u rolat i prosecite između rolata. Svaki rolat uvijte jako u papir za pečenje i ostavite da odstoji u frižideru jedan sat.Za nadev: Umutite slatku pavlaku i Kremfix prema upustvu sa kesice. Dodajte sok od pomorandže, šećer i rendanu koru pomorandže. Želatin pripremite prema uputstvu sa kesice i dodajte sok od pomorandže. Dodajte potom jogurt i umućenu slatku pavlaku, i odmah sipajte u kalup. Prekrijte piškotama i ostavite 3 sata na hladnom mestu.Od rolata odsecite dva dela za glavu i rep, a ostatak isecite na komade 1 cm debljine. Telo istresite iz kalupa na tacnu, pažljivo odstranite foliju.

3

Za ukrašavanje umutite slatku pavlaku sa Kremfixom prema upustvu sa kesice i sipajte u špric za ukrašavanje sa glatkim nastavkom. Komadiće rolata prilepite za telo tufnama od slatke pavlake. Postavite glavu i rep i ukrasite preostalom slatkom pavlakom leđa gusenice. Dekorišite seckanim kivijem. Otopljenom glazurom nacrtajte oči gusenici i eventualno je poprskajte po površini, oblikujući šare po želji.

  • Za nadev možete koristiti sirup od pomorandže pripremljen sa vodom umesto soka od pomorandže.