Flag

Francuski kolač sa jabukama

12 Porcija/e
Srednje teško
45
Recept za biskvitni kolač sa jabukama.
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Sastojci
200 gbrašna
1 kesicaDr. Oetker Prašak za pecivo
1 prstohvatsoli
500 gjabuka očišćenih
sok od limuna
3 komadajaja
200 gšećera
1 kesicaDr. Oetker Vanilin šećer
1 kesicaDr. Oetker Cimet šećera
200 gputera/maslaca
šećer u prahu
Picture - Dr. Oetker Prašak za pecivo
Picture - Dr. Oetker Vanilin šećer
1

Otopiti puter na vatri. Pomešati brašno, so i prašak za pecivo. Jabuke očistiti i narezati na malo deblje listove, pa preliti sokom od limuna. Jaja, šećer i cimet šećer umutiti, pa u to dodati polovinu brašna i putera i mutiti, pa kasnije dodati ostatak. Sve sjediniti i preliti preko jabuka, promešati.

2

Dobijenu smesu sipati u kalup za pečenje prethodno podmazan puterom i posut brašnom, pa peći 50 minuta na 180 C. Ukoliko kolač počne previše da rumeni u toku prečenja prekriti ga aluminijumskom folijom.