Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Francuski kolač sa jabukama

Recept za biskvitni kolač sa jabukama.

12 Porcija/e

Zahteva određeno umeće 45 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Francuski kolač sa jabukama

Sastojci:

200 g brašna
1 kesica Dr. Oetker Praška za pecivo
1 prstohvat soli
500 g jabuka očišćenih
sok od limuna
3 jaja
200 g šećera
1 kesica Dr. Oetker Vanilin šećera
1 kesica Dr. Oetker Cimet šećera
200 g putera/maslaca
šećer u prahu

Priprema

Priprema

1

Otopiti puter na vatri. Pomešati brašno, so i prašak za pecivo. Jabuke očistiti i narezati na malo deblje listove, pa preliti sokom od limuna. Jaja, šećer i cimet šećer umutiti, pa u to dodati polovinu brašna i putera i mutiti, pa kasnije dodati ostatak. Sve sjediniti i preliti preko jabuka, promešati.

2

Dobijenu smesu sipati u kalup za pečenje prethodno podmazan puterom i posut brašnom, pa peći 50 minuta na 180 C. Ukoliko kolač počne previše da rumeni u toku prečenja prekriti ga aluminijumskom folijom.