Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Flekica torta sa višnjama

Veselo iskušenje

oko 1 Torta

Zahteva određeno umeće 40 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Flekica torta sa višnjama

Kalup sa štipaljkom (Ø 26cm):

malo masnoće

Testo sve u jednom:

1 tegla višanja (neto 350 g)
150 g pšeničnog brašna
30 g Dr. Oetker Gustin
3 ravne kašičice Dr. Oetker Praška za pecivo
10 g kakao praha
150 g šećera
1 kesica Dr. Oetker Vanilin šećera
1 prstohvat soli
3 jaja
125 g mekog margarina ili maslaca

Nadev:

6 kašika/e vode hladne
600 g slatke pavlake za kuvanje
50 g šećera
1 kesica Dr. Oetker Vanilin šećera
3 kašika/e višnjevače
2 kašika/e marmelade od višanja
20 g čokolade za kuvanje
1 kesica Dr. Oetker Želatin beli mleveni

Priprema

Priprema

1

Pripremiti

Zagrejte rernu. Dobro podmažite dno kalupa.

2

Testo sve u jednom

Višnje ocedite u cediljki. Brašno, gustin i kakao pomešajte sa praškom za pecivo, prosejte u činiju. Dodajte preostale sastojke i sjedinite mikserom (nastavci za mućenje) prvo najmanjom, potom muteći najvećom brzinom oko 2 minuta, tako da dobijete glatko testo. Sipajte testo u kalup i poravnajte. Rasporedite višnje po testu, pritom ostavite slobodan rub od oko 1 cm. Pecite na rešetki na sredini rerne.

Temperatura rerne oko 180 °C

Temperatura rerne sa vrućim vazduhom oko 160 °C

recipe.preparation.gas oko 160 °C

Nivo rerne: srednja

Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Ostavite kolač u kalupu da se hladi, a kalup pritom stavite na rešetku. Kada se ohladi, premestite koru na tacnu za kolače.

3

Nadev

Stavite želatin sa vodom da nabubri prema uputstvu sa kesice. Umutite slatku pavlaku skoro do kraja, dodajte šećer i vanilin šećer. Otopite želatin prema uputstvu sa kesice. Mlaki želatinasti rastvor dodajte odjednom u skoro umućenu pavlaku i dobro umutite pavlaku do kraja. Na kraju dodajte višnjevaču. Nanesite fil u obliku kupole preko kore i pomoću oble strane kašičice utisnite talasaste vrhove u krem. Dobro promešajte marmeladu i pomoću kašičice rasporedite u udubljenja. Usitnite čokoladu, sipajte je u kesicu za zamrzivač i dobro je zatvorite. Zagrejte vodu u šerpi, skinite je sa šporeta i stavite u nju čokoladu u zatvorenoj kesici, sve dok se čokolada ne rastopi. Osušite kesicu, odsecite jedan ćošak, isprskajte tortu od sredine ka rubovima. Potom ostavite tortu da odstoji u frižideru najmanje 3 sata.

0 Odabrali ste