Flag

Fini kolač sa marmeladom od jagoda

9 Porcija/e
Srednje teško
30
Vazdušast i mekan kolač koji budi uspomene iz detinjstva.
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Sastojci
2jaja
100 gšećera
1 kesicaDr. Oetker Vanilin šećer
50 mlulja
110 gkisele pavlake 20% mm
200 gbrašna meko T400
0,5 kesiceDr. Oetker Prašak za pecivo
100 gmarmelade od jagoda
kandirane trešnje
šećer u prahu
Picture - Dr. Oetker Vanilin šećer
Picture - Dr. Oetker Prašak za pecivo
1

U sud sipajte jaja, šećer i vanilin šećer. Mikserom umutite pa dodajte ulje i kiselu pavlaku. Još malo umutite mikserom pre nego što dodate sjedinjeno i prosejano brašno i prašak za pecivo. Mikserom umutite da nema grumuljica.

2

Smesu sipajte u pekač 20 x 20cm ili približne veličine.

3

Sipajte na 9 mesta po kašičicu marmelade od jagoda. Malo nožem promešajte pa stavite po kandiranu trešnju.

4

Pecite na 180°C, oko 25-30 minuta.

5

Ostavite da se ohladi, pa u svako mesto gde je bila kandirana trešnja, koja je prilikom pečenja utonula do polovine testa, stavite polutku kandirane trešnje ili čak možete i celu, kako želite.