Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Espresso-narandža torta

Prava zimska torta

1 Torta

Zahteva određeno umeće 60 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Espresso-narandža torta

Kalup sa štipaljkom (Ø 26 cm):

malo masnoće
papir za pečenje

Biskvitno testo:

3 jaja
3 kašika/e vode vrele
150 g šećera
1 kesica Dr. Oetker Vanilin šećera
125 g pšeničnog brašna
3 ravne kašičice Dr. Oetker Praška za pecivo
40 g Dr. Oetker Gustin
4 ravne kašičice instant kafe u prahu (ne granulat)

Nadev:

2 pomorandže/i
4 kašika/e likera od pomorandže
200 g slatke pavlake za kuvanje
200 ml mleka
2 pakovanja Dr. Oetker Tiramisu

Dodatno:

kakao prah (neslađeni)
instant kafa espresso u prahu

Priprema

Priprema

1

Pripremite

Podmažite dno kalupa sa štipaljkom i obložite ga papirm za pečenje. Zagrejte rernu.

2

Biskvitno testo

Penasto umutite jaja sa vrelom vodom mikserom (nastavci za mućenje) u roku od 1 min. muteći najvećom brzinom. U roku od minuta dodajte šećer i vanilin šećer, mutite još 2 min. Pomešajte brašno sa praškom za pecivo i Gustinom, prosejte i dodajte u smesu muteći kratko najmanjom brzinom. Sipajte polovinu testa u kesu za zamrzivač i dobro je zatvorite. U drugu polovinu dodajte instant Espresso kafu, dobro sjedinite, pa je takođe sipajte u kesu za zamrzivač. Odsecite jedan ćošak, pa testa naizmenično, u prstenovima, našpricajte u kalup. Eventualno po potrebi očistite ivice kalupa. Pecite na rešetki u donjoj trećini rerne.

Temperatura rerne oko 180 °C

Temperatura rerne sa vrućim vazduhom oko 160 °C

recipe.preparation.gas oko 160 °C

Nivo rerne: donja trećina

Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Odvojite i odstranite obruč kalupa sa štipaljkom, istresite koru na papirom za pečenje obloženu rešetku, sklonite dno kalupa i ostavite koru da se ohladi. Pažljivo odstranite papir za pečenje. Presecite koru jednom vodoravno i položite donju koru na tacnu.

3

Nadev

Oljuštite pomorandže, pritom odstranite i belu kožicu. Isecite filete voća i pritom sačuvajte sok. Pomešajte sok sa likerom i ravnomerno rasporedite po korama. Ostavite nekoliko fileta po strani za ukrašavanje, a ostale sitno iseckajte. Umutite oba Tiramisu krema prema uputstvu sa ambalaže, ali sa 200 ml slatke pavlake i 200 ml mleka. Trećinu krema pomešajte sa seckanim pomorandžama i premažite preko donje kore. Preklopite gornjom korom. Sipajte preostali krem u špric za ukrašavanje sa okruglim nastavkom (Ø 10 mm) i dekorativno našpricajte debele tufne na tortu. Tufne dobro pospite kakao i espresso prahom, ukrasite filetima pomorandže i ostavite tortu da odstoji u frižideru sve do služenja.