Za recept Espresso-narandža torta
malo masnoće | |
papir za pečenje |
3 | jaja |
3 kašika/e | vode vrele |
150 g | šećera |
1 kesica | Dr. Oetker Vanilin šećera |
125 g | pšeničnog brašna |
3 ravne kašičice | Dr. Oetker Praška za pecivo |
40 g | Dr. Oetker Gustin |
4 ravne kašičice | instant kafe u prahu (ne granulat) |
2 | pomorandže/i |
4 kašika/e | likera od pomorandže |
200 g | slatke pavlake za kuvanje |
200 ml | mleka |
2 pakovanja | Dr. Oetker Tiramisu |
kakao prah (neslađeni) | |
instant kafa espresso u prahu |
Podmažite dno kalupa sa štipaljkom i obložite ga papirm za pečenje. Zagrejte rernu.
Penasto umutite jaja sa vrelom vodom mikserom (nastavci za mućenje) u roku od 1 min. muteći najvećom brzinom. U roku od minuta dodajte šećer i vanilin šećer, mutite još 2 min. Pomešajte brašno sa praškom za pecivo i Gustinom, prosejte i dodajte u smesu muteći kratko najmanjom brzinom. Sipajte polovinu testa u kesu za zamrzivač i dobro je zatvorite. U drugu polovinu dodajte instant Espresso kafu, dobro sjedinite, pa je takođe sipajte u kesu za zamrzivač. Odsecite jedan ćošak, pa testa naizmenično, u prstenovima, našpricajte u kalup. Eventualno po potrebi očistite ivice kalupa. Pecite na rešetki u donjoj trećini rerne.
Temperatura rerne oko 180 °C
Temperatura rerne sa vrućim vazduhom oko 160 °C
recipe.preparation.gas oko 160 °C
Nivo rerne: donja trećina
Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Odvojite i odstranite obruč kalupa sa štipaljkom, istresite koru na papirom za pečenje obloženu rešetku, sklonite dno kalupa i ostavite koru da se ohladi. Pažljivo odstranite papir za pečenje. Presecite koru jednom vodoravno i položite donju koru na tacnu.
Oljuštite pomorandže, pritom odstranite i belu kožicu. Isecite filete voća i pritom sačuvajte sok. Pomešajte sok sa likerom i ravnomerno rasporedite po korama. Ostavite nekoliko fileta po strani za ukrašavanje, a ostale sitno iseckajte. Umutite oba Tiramisu krema prema uputstvu sa ambalaže, ali sa 200 ml slatke pavlake i 200 ml mleka. Trećinu krema pomešajte sa seckanim pomorandžama i premažite preko donje kore. Preklopite gornjom korom. Sipajte preostali krem u špric za ukrašavanje sa okruglim nastavkom (Ø 10 mm) i dekorativno našpricajte debele tufne na tortu. Tufne dobro pospite kakao i espresso prahom, ukrasite filetima pomorandže i ostavite tortu da odstoji u frižideru sve do služenja.
Bilo bi nam drago kada biste prihvatili da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo razumeli kako koristite našu internet stranicu. To će nam omogućiti da bolje razumemo ponašanje i Vas kao korisnika i da prilagodimo našu internet stranicu shodno tome. Osim toga, mi i naši partneri bismo želeli da koristimo ove podatke za personalizovane ponude na našim platformama. Ako dajete svoju saglasnost, kliknite na „Prihvatam“. Pogledajte našu politiku privatnosti za više informacija. Imate mogućnost da se predomislite u bilo kom trenutku.
Ovi kolačići i slične tehnologije su nam potrebni jer omogućavaju osnovne funkcije naše internet stranice. One uključuju, na primer, čuvanje ovih podešavanja. Ovo je prosto neophodno pa stoga ne možemo da isključimo ovu opciju.
Pored toga, želeli bismo da saznamo više o tome kako koristite našu internet stranicu, kako bismo optimizovali stranicu za Vas i druge korisnike. S tim u vezi, koristimo kolačiće i slične tehnologije da mapiramo ponašanje korisnika, što nam pomaže da poboljšamo ponudu koju vam nudimo.
Da
Ne
Kako bismo obezbedili da možemo da konstruišemo naše marketinške kampanje prema vašim potrebama, prikupljamo podatke o tome kako dolazite na našu internet stranicu i kakvu interakciju imate sa našim reklamama. To nam pomaže da učinimo da ne samo naše reklame, veći i naši sadržaji budu bolji za Vas. Naši marketinški partneri takođe koriste ove informacije za svoje potrebe, npr. za personalizaciju vašeg naloga ili profila na njihovoj platformi.
Da
Ne