Flag

Elzaška pletenica sa pančetom

1 Pecivo
Srednje teško
60
Originalna receptura za pletenicu sa pančetom.
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Poslužite uz feta sir i masline ili krem sir sa maslinama.
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Tepsija (40 x 30 cm)
papir za pečenje
Kvasno testo
150 mlmleka
50 gmaslaca
450 gpšeničnog brašna
1 kesicaDr. Oetker Suvi pekarski kvasac
1 kašičicasoli
150 mlvina belog
150 gpančete u kockicama ili šunke
Picture - Dr. Oetker Suvi pekarski kvasac
1

Pripremite

Zagrejte mleko i u njemu otopite maslac.

2

Kvasno testo

Prosejte brašno i pomešajte sa suvim kvascem. Dodajte preostale sastojke i mleko sa maslacem i umutite mikserom (nastavci za mešenje) kratko najmanjom, a potom 5 minuta najvećom brzinom, tako da dobijete glatko testo. Ostavite testo da odstoji pokriveno na toplom mestu, dok se vidno ne uveća. U međuvremenu zagrejte rernu i obložite tepsiju papirom za pečenje. Testo na pobrašnjenoj radnoj površini još jednom kratko promesite. Od testa napravite 3 ravnomerne sajle (oko 35 cm dužine) i napravite pletenicu. Stavite pletenicu na tepsiju i ponovo ostavite da naraste dok se vidno ne uveća.Stavite da se peče na sredini rerne.

Pozicija rešetke: srednja

Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 200 °C

Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 180 °C


Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Prevucite sa papirom za pečenje na rešetku da se hladi.

  • Poslužite uz feta sir i masline ili krem sir sa maslinama.