Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Ekmek

Kombinacija pečenog kadaifa i dve vrste krema.

12 Porcija/e

Zahteva određeno umeće 60 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Ekmek

Kolač:

500 g pečenog kadaifa

Sirup:

400 g šećera
600 ml vode
1 kašika džema od šipurka

Krem od mleka i žumanaca:

1,5 litra mleka
250 g šećera
150 g Dr. Oetker Gustin
2 kesice Dr. Oetker Burbon vanila aromatizovani šećer
2 žumanceta
50 g margarina

Krem:

150 g Dr. Oetker Šlag krem sa ukusom slatke pavlake
300 ml mleka hladnog

Dekoracija:

50 g badema krupno seckanih

Priprema

Priprema

1

U šerpi kuvati vodu, šećer i kašiku džema od šipurka 10 minuta.

2

U drugu šerpu sipati skoro svu količinu mleka, dodati šećer i staviti na ringlu. U činiju sipati gustin, burbon vanilu i ostatak mleka, pa kašikom ujednačiti masu. U toplo mleko sipati masu sa razmućenim gustinom, a dve kašike mleka iz šerpe pomešati sa žumancima u odvojenoj činiji, pa vratiti u šerpu i uz konstantno mešanje dovesti do tačke ključanja. Skloniti sa vatre, pa dodati margarin i mešati dok se margarin ne istopi. Krem prebaciti u činiju, plastičnu foliju naneti direktno na krem, pa ohladiti u frižideru. 

3

U činiju sipati mleko i šlag krem i mikserom umutiti šlag. U umućeni šlag dodati 4 kašike krema od mleka i žumanaca i sjediniti špatulom. 

4

U tepsiju postaviti kadaif i preliti ga sirupom. Ostaviti pola sata da se ohladi. Na kadaif ravnomerno raspodeliti krem od mleka, preko krema od mleka naneti ravnomerno šlag.  Hladiti u frižideru nekoliko sati. Iseći komad kolača, dekorisati seckanim bademima.