Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Ekleri sa nugatom

Od kuvanog testa

1 kolač

Zahteva određeno umeće 40 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Ekleri sa nugatom

Tepsija:

malo masnoće
pšenično brašno

"Kuvano" testo:

125 ml vode
25 g mekog margarina ili maslaca
75 g pšeničnog brašna
15 g Dr. Oetker Gustin
2 - 3 jaja
na vrh noža Dr. Oetker Praška za pecivo

Aprikotiranje:

1 - 2 kašika/e džema od kajsije

Fil:

200 g slatke pavlake za kuvanje
1 kesica Dr. Oetker Kremfixa
50 g nugata krema mekog (npr. eurokrem, Nutella) sobne temperature

Priprema

Priprema

1

Pripremite

Zagrejte rernu. Podmažite tepsiju i pospite brašnom.

2

Testo

U maloj šerpi prokuvajte vodu sa maslacem ili margarinom. Izmaknite sa šporeta. Pomešajte brašno sa gustinom, prosejte i odjednom dodajte u vruću tečnost. Pomoću varjače sve dobro sjedinite, tako da dobijete glatko testo, vratite na šporet i „kuvajte" oko 1 minut. Sipajte testo u činiju. Dodajte 2 jaja jedno za drugim i umutite mikserom (nastavci za mešenje) najvećom brzinom. Poslednje jaje razmutite i dodajte postepeno u testo, ali samo onoliko, koliko je potrebno da testo dobije visoki sjaj i da u trakama visi sa kašike. Prašak za pecivo dodajte tek u ohlađeno testo. Sipajte testo u špric sa zvezdastim nastavkom (Ø 13 mm). Našpricajte na tespiju trake dužine oko 8 cm. Stavite da se peče.

Temperatura rerne oko 200 °C

Temperatura rerne sa vrućim vazduhom oko 180 °C

recipe.preparation.gas oko 180 °C

Nivo rerne: srednja

Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Tokom prvih 15 minuta ne otvarajte rernu, jer će u suprotnom testo spasti. Odmah nakon pečenja sa svakog od peciva odsecite „kapu", ostavite polovine testa da se ohlade na rešetki.

3

Radi aprikotiranja, džem provucite kroz sito, zagrejte neprestano mešajući i time tanko premažite „kape" peciva.

4

Fil

Umutite slatku pavlaku sa Kremfixom i dodajte nugat krem kašiku po kašiku. Sipajte fil u špric sa zvezdastim nastavkom, nafilujte eklere i poklopite gornjom kapom.

5

Ekleri sa filom od čokolade i jagoda

Grubo usitnite 150 g mlečne čokolade. Prokuvajte 200 g slatke pavlake. Izmaknite sa šporeta, umešajte čokoladu i mešajte sve dok se čokolada u potpunosti ne istopi. Ostavite smesu da odstoji preko noći. Narednog dana operite 250 g jagoda, ocedite, očistite i iseckajte na fine listiće. Umutite čokoladnu pavlaku muteći miskerom (nastavci za mućenje) najvećom brzinom oko 10 minuta, dok ne postane lepo kremasta. Sipajte krem u špric, nafilujte eklere, preko fila poslažite jagode. Poklopite gornjim delom. Otopite 50 g bele čokolade na pari i pomoću kašičice poprskajte eklere.