Crno-beli čokoladni trouglovi

Za posebne prilike i užitke

1 Torta

Zahteva određeno umeće 60 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Crno-beli čokoladni trouglovi

Kalup sa štipaljkom (Ø 26 cm):

malo masnoće
papir za pečenje

Svetla čokoladna pavlaka:

100 g bele čokolade
300 g slatke pavlake
1 kesica Dr. Oetker Kremfixa

Tamna čokoladna pavlaka:

125 g čokolade za kuvanje
300 g slatke pavlake

Mešeno testo:

125 g pšeničnog brašna
na vrh noža Dr. Oetker Praška za pecivo
50 g šećera
1 kesica Dr. Oetker Vanilin šećera
70 g mekog margarina ili maslaca
1 kašika vode

Biskvitno testo:

2 jaja
60 g šećera
1 kesica Dr. Oetker Vanilin šećera
60 g pšeničnog brašna
na vrh noža Dr. Oetker Praška za pecivo

Čokoladni ornamenti:

75 g čokolade za kuvanje

Priprema

Priprema

1

Pripremite

Prethodnog dana pripremite svetlu i tamnu čokoladnu pavlaku. Obe čokolade odvojeno grubo usitnite. Za svaku prokuvajte slatku pavlaku, skinite sa šporeta i mešajući u njoj otopite odgovarajuću čokoladu. Ostavite obe smese odvojeno da odstoje preko noći u frižideru. Podmažite dno kalupa sa štipaljkom.

2

Mešeno testo

Prosejte brašno sa praškom za pecivo u činiju za mućenje. Dodajte preostale sastojke i sve umutite mikserom (nastavci za mešenje) prvo najmanjom, potom najvećom brzinom, tako da dobijete ujednačeno testo. Razvijte testo na dno kalupu i više puta izbodite viljuškom. Stavite obruč kalupa i pecite na rešetki od rerne.

Temperatura rerne otprilike 200 °C

Temperatura rerne sa vrućim vazduhom otprilike 180 °C

recipe.preparation.gas otprilike 180 °C

Nivo rerne: srednja

Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Odstranite obruč kalupa. Pečenu koru odvojite od dna kalupa, ali je ostavite na njemu da se hladi, tako što ćete položiti dno kalupa sa korom na rešetku. Očistite obruč kalupa. Podmažite dno kalupa i obložite ga papirom za pečenje. Smanjite temperaturu rerne.

3

Biskvitno testo

Muteći mikserom (nastavci za mućenje) 1 minut najvećom brzinom, penasto umutite jaja. Dodajte šećer pomešan sa vanilin šećerom u roku od 1 minuta i mutite smesu još 2 minuta. Pomešajte brašno sa praškom za pecivo, prosejte i kratko muteći najmanjom brzinom dodajte u smesu od jaja. Sipajte testo u kalup i poravnajte, odmah pecite.

Temperatura rerne otprilike 180 °C

Temperatura rerne sa vrućim vazduhom otprilike 160 °C

recipe.preparation.gas otprilike 160 °C

Nivo rerne: srednja

Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Odvojite obruč kalupa i odstranite, koru istresite na papirom za pečenje obloženu rešetku i ostavite pecivo da se ohladi. Pažljivo skinite hartiju za pečenje.

4

Čokoladni ornamenti

Grubo usitnite čokoladu i otopite na pari. Sipajte oko 2 kašike u papirnati fišek, odsecite vrh i na papiru za pečenje nacrtajte ornamente po želji, ostavite ih da se stegnu.Stavite koru od mešenog testa na tacnu, premažite je preostalom čokoladom sve do ivica i preklopite biskvitnom korom.

Dobro ohlađenu svetlu čokoladnu pavlaku umutite sa Kremfixom, premažite preko biskvita i isecite tortu na 12 parčića, pomoću vrelom vodom ispranog, suvog noža (eventualno povremeno očistite sečivo). Dobro ohlađenu tamnu čokoladnu pavlaku čvrsto umutite mikserom, sipajte u špric za ukrašavanje sa zvezdastim nastavkom (Ø 10 mm) i dekorativno našpricajte na parčiće torte.

Preostalom pavlakom talasasto ukrasite ivice torte. Na svako parče torte stavite dekorativno po jedan čokoladni ornament.

Saglasnost za praćenje

Bilo bi nam drago kada biste prihvatili da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo razumeli kako koristite našu internet stranicu. To će nam omogućiti da bolje razumemo ponašanje i Vas kao korisnika i da prilagodimo našu internet stranicu shodno tome. Osim toga, mi i naši partneri bismo želeli da koristimo ove podatke za personalizovane ponude na našim platformama. Ukoliko se slažete sa ovim, molimo vas da kliknete na „Slažem se“. Pogledajte našu politiku privatnosti za više informacija. Imate mogućnost da se predomislite u bilo kom trenutku.

Neophodne opcije

Ovi kolačići i slične tehnologije su nam potrebni jer omogućavaju osnovne funkcije naše internet stranice. One uključuju, na primer, čuvanje ovih podešavanja. Ovo je prosto neophodno pa stoga ne možemo da isključimo ovu opciju.

Uvek aktivno
Analitika i personalizacija

Pored toga, želeli bismo da saznamo više o tome kako koristite našu internet stranicu, kako bismo optimizovali stranicu za Vas i druge korisnike. S tim u vezi, koristimo kolačiće i slične tehnologije da mapiramo ponašanje korisnika, što nam pomaže da poboljšamo ponudu koju vam nudimo.

Da

Ne

(Re-)Marketing / deljenje podataka sa trećim licima

Kako bismo obezbedili da možemo da konstruišemo naše marketinške kampanje prema vašim potrebama, prikupljamo podatke o tome kako dolazite na našu internet stranicu i kakvu interakciju imate sa našim reklamama. To nam pomaže da učinimo da ne samo naše reklame, veći i naši sadržaji budu bolji za Vas. Naši marketinški partneri takođe koriste ove informacije za svoje potrebe, npr. za personalizaciju vašeg naloga ili profila na njihovoj platformi.

Da

Ne

Vaš pretraživač je zastareo

Pretraživač koji koristite je zastareo i ne omogućuje ispravno korišćenje našeg veb-sajta. Nastavak korišćenja ovog pretraživača može prouzrokovati greške. Za pravilno korišćenje našeg veb-sajta molimo da preuzmete jedan od pretraživača ispod: