Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Crno-beli čokoladni trouglovi

Za posebne prilike i užitke

1 Torta

Zahteva određeno umeće 60 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Crno-beli čokoladni trouglovi

Kalup sa štipaljkom (Ø 26 cm):

malo masnoće
papir za pečenje

Svetla čokoladna pavlaka:

100 g bele čokolade
300 g slatke pavlake
1 kesica Dr. Oetker Kremfixa

Tamna čokoladna pavlaka:

125 g čokolade za kuvanje
300 g slatke pavlake

Mešeno testo:

125 g pšeničnog brašna
na vrh noža Dr. Oetker Praška za pecivo
50 g šećera
1 kesica Dr. Oetker Vanilin šećera
70 g mekog margarina ili maslaca
1 kašika vode

Biskvitno testo:

2 jaja
60 g šećera
1 kesica Dr. Oetker Vanilin šećera
60 g pšeničnog brašna
na vrh noža Dr. Oetker Praška za pecivo

Čokoladni ornamenti:

75 g čokolade za kuvanje

Priprema

Priprema

1

Pripremite

Prethodnog dana pripremite svetlu i tamnu čokoladnu pavlaku. Obe čokolade odvojeno grubo usitnite. Za svaku prokuvajte slatku pavlaku, skinite sa šporeta i mešajući u njoj otopite odgovarajuću čokoladu. Ostavite obe smese odvojeno da odstoje preko noći u frižideru. Podmažite dno kalupa sa štipaljkom.

2

Mešeno testo

Prosejte brašno sa praškom za pecivo u činiju za mućenje. Dodajte preostale sastojke i sve umutite mikserom (nastavci za mešenje) prvo najmanjom, potom najvećom brzinom, tako da dobijete ujednačeno testo. Razvijte testo na dno kalupu i više puta izbodite viljuškom. Stavite obruč kalupa i pecite na rešetki od rerne.

Temperatura rerne oko 200 °C

Temperatura rerne sa vrućim vazduhom oko 180 °C

recipe.preparation.gas oko 180 °C

Nivo rerne: srednja

Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Odstranite obruč kalupa. Pečenu koru odvojite od dna kalupa, ali je ostavite na njemu da se hladi, tako što ćete položiti dno kalupa sa korom na rešetku. Očistite obruč kalupa. Podmažite dno kalupa i obložite ga papirom za pečenje. Smanjite temperaturu rerne.

3

Biskvitno testo

Muteći mikserom (nastavci za mućenje) 1 minut najvećom brzinom, penasto umutite jaja. Dodajte šećer pomešan sa vanilin šećerom u roku od 1 minuta i mutite smesu još 2 minuta. Pomešajte brašno sa praškom za pecivo, prosejte i kratko muteći najmanjom brzinom dodajte u smesu od jaja. Sipajte testo u kalup i poravnajte, odmah pecite.

Temperatura rerne oko 180 °C

Temperatura rerne sa vrućim vazduhom oko 160 °C

recipe.preparation.gas oko 160 °C

Nivo rerne: srednja

Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Odvojite obruč kalupa i odstranite, koru istresite na papirom za pečenje obloženu rešetku i ostavite pecivo da se ohladi. Pažljivo skinite hartiju za pečenje.

4

Čokoladni ornamenti

Grubo usitnite čokoladu i otopite na pari. Sipajte oko 2 kašike u papirnati fišek, odsecite vrh i na papiru za pečenje nacrtajte ornamente po želji, ostavite ih da se stegnu.Stavite koru od mešenog testa na tacnu, premažite je preostalom čokoladom sve do ivica i preklopite biskvitnom korom.

Dobro ohlađenu svetlu čokoladnu pavlaku umutite sa Kremfixom, premažite preko biskvita i isecite tortu na 12 parčića, pomoću vrelom vodom ispranog, suvog noža (eventualno povremeno očistite sečivo). Dobro ohlađenu tamnu čokoladnu pavlaku čvrsto umutite mikserom, sipajte u špric za ukrašavanje sa zvezdastim nastavkom (Ø 10 mm) i dekorativno našpricajte na parčiće torte.

Preostalom pavlakom talasasto ukrasite ivice torte. Na svako parče torte stavite dekorativno po jedan čokoladni ornament.