Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Čovečuljci torta

Čiji su to tragovi?

1 Torta

Jednostavno 60 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Čovečuljci torta

Kalup sa štipaljkom (Ø 24 cm) i tepsija:

papir za pečenje
prozirna folija

Peskovito testo:

6 žumanceta
80 g šećera u prahu
1 kesica Dr. Oetker Vanilin šećera
6 belanaca
80 g šećera
170 g pšeničnog brašna
30 g kakao praha instant
30 g maslaca omekšalog

Žele kocke i fil:

malo sirupa od šumskog voća
125 ml vode
1 kesica Dr. Oetker Preliva za tortu prozirnog
2 kašika/e kakao praha instant
0,5 kesice Dr. Oetker Kremfixa
2 kašika/e šećera u prahu

Premazivanje:

250 ml slatke pavlake
0,5 kesice Dr. Oetker Kremfixa

Posipanje i ukrašavanje:

malo kakao praha instant
malo šećera u prahu
malo gumenih bombona ili žele bombona

Priprema

Priprema

1

Pripremite

Penasto umutite žumanca sa šećerom u prahu i vanilin šećerom. Umutite belanca, postepeno dodajte šećer i umutiti u čvrst sneg. U sneg od belanaca dodajte umućena žumanca i pažljivo sjedinite. Pomešajte brašno i kakao, prosejte preko smese i sjedinite dodajući i maslac. Smesu rasporedite ravnomerno u kalup, dno obloženo papirom za pečenje. Peći na sredini prethodno zagrejane pećnice.

Temperatura rerne oko 180 °C

Temperatura rerne sa vrućim vazduhom oko 160 °C

recipe.preparation.gas oko 170 °C

Nivo rerne: srednja

Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Pripremite preliv prema upustvu sa pakovanja, ali od sirupa pomešanog sa vodom, šećera i preliva za torte. Žele izlijte u folijom obloženu tepsiju i ostavite ½ sata da se ohladi. Žele isecite na male kockice. Ohlađenu tortu preseći dva puta vodoravno.

2

Za fil umutite pavlaku sa šećerom u prahu, kakao prahom i Kremfixom prema upustvu sa kesice, na kraju dodajte žele kocke. Nafilujte tortu ovim kremom. Za premazivanje umutite slatku pavlaku sa Kremfixom prema uputstvu sa kesice. Premažite površinu i rub torte. Ostavite tortu da odstoji 1 sat na hladnom mestu. Preko torte pažljivo pospite kakao prah. Napravite okrugli papirni šablon, u kome ćete iseći otiske stopala, stavite preko torte i pospite šećerom u prahu. Pažljivo uklonite šablon i tortu ukrasite žele ili gumenim bombonama.