Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Čoko-nugat AMORE torta i rolat

Lagana torta, bez pečenja, u koju ćete se naprosto zaljubiti!

8 Porcija/e

Jednostavno 45 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Čoko-nugat AMORE torta i rolat

Testo:

150 ml slatke pavlake
200 g Dr. Oetker Mleveni keks za torte i kolače
30 g lešnika mlevenog

Čoko nugat fil:

500 ml mleka
2 kesice Dr. Oetker Puding sa ukusom čoko-nugata
1 žumance
6 kašika/e šećera
50 g putera/maslaca

Šlag:

150 ml mleka
5 kašika/e Dr. Oetker Šlag krem sa ukusom slatke pavlake (40 g)
Dr. Oetker Dekor Mix srca

Rolat - u ostatak pudinga staviti:

100 g Dr. Oetker Mleveni keks za torte i kolače
1 kašičica Dr. Oetker Cimet šećera
40 g lešnika mlevenog (30 g + 10 g za posipanje)
0,5 bočica/e Dr. Oetker Arome ruma
30 g suvog grožđa i brusnica (prethodno natopljeni u rumu)

Priprema

Priprema

1

Pomešajte 200 g mlevenog keksa sa slatkom pavlakom i mlevenim lešnikom, sve sjedinite i prabacite u kalup prečnika 18 cm. Testo u kalupu formirajte kao za tart, što znači da pored dna formirate i ivicu oko kalupa čija debljina treba da bude oko 0,5 cm. Formirano testo stavite u frižider.

2

U šerpicu sipajte 400 ml mleka i šećer i kuvajte dok ne proključa. Dok se mleko kuva, u drugu posudu sipajte preostalih 100 ml mleka, dodajte puding i dobro promešajte. Ubacite žumance i sjedinite. 

3

Kada mleko u šerpici proključa, sklonite ga sa vatre i u laganom mlazu uz mešanje sipajte fil koji ste prethodno napravili. 

4

Šerpicu vratite na šporet i kuvajte još 5 minuta dok se sve ne zgusne, a onda ostavite da se prohladi, dodajte 50 g putera i sve mikserom sjedinite.

5

Kada se fil ohladi sipajte ga u kalup sa testom - 3 kašike fila ostavite u šerpici, za pripremu rolata.

6

150 ml mleka i šlag krem dobro umutite uz pomoć miksera. Dobijeni šlag sipajte preko fila i vratite u frižider na par sati. Pre serviranja, tortu dekorišite miks srcima.

7

Rolat

U manju činiju sipajte suvo grožđe i brusnice i prelijte aromom ruma.

8

U šerpicu u kojoj ste ostavili 3 kašike fila sipajte 100 g mlevenog keksa, kašičicu cimet šećera, dodajte 30 g mlevenog lešnika i preostali deo ruma koje suvo voće nije upilo. Sve dobro sjedinite.

9

Na providnu foliju prospite oko 10 g mlevenih lešnika, a zatim smesu razvucite i rastanjite na oko 1 cm debljine. Po sredini stavite natopljeno suvo grožđe i brusnice i uz pomoć folije zarolajte i formirajte rolat. Ohladiti do serviranja.