Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Čoko-biskvit desert

Čokoladna poslastica u kombinaciji sa keksom.

20 komada

Jednostavno 40 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Čoko-biskvit desert

Četvrtasti kalup (25 x 11 cm):

1 kesa za zamrzivač

Čokoladni krem:

150 g čokolade za kuvanje crne
450 g mlečne čokolade
150 g kokosove masti
200 g slatke pavlake
2 kesice Dr. Oetker Vanilin šećera

Dodatno:

250 g keksa (gotov puter keks)

Priprema

Priprema

1

Kalup obložiti velikom rasečenom kesom za zamrzivač.

2

Čokoladni krem

Obe čokolade grubo izlomiti. Iseckati kokosovu mast na sitno, sve zajedno izmešati sa slatkom pavlakom i rastopiti u šerpi i dobro promešati. Na kraju dodati vanilin šećer. 

3

Ređanje slojeva

Kalup najpre obložiti slojem puter keksa, keks eventualno izlomiti po želji. Nakon toga staviti puno čokoladnog krema na sloj keksa tako da keks bude prekriven. Ređati naizmenično keksi i čokoladni krem (7-8 slojeva). Ostaviti kalup oko 5 sati u frižideru (najbolje preko noći) da se krem stvrdne.

4

Uz pomoć noža i kese za zamrzivač odvojiti kolač od kalupa i pažljivo ga izručiti na tanjir.

5

Pažljivo skinuti kesu za zamrzivač i poslužiti hladan kolač isečen na kriške.