Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Čiz u saksijama

Idealan poklon iznenađenja

3 Porcija/e

Komplikovano 60 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Čiz u saksijama

Masa za čiz:

350 g maskarpone sira
130 g krem sira
1 rendana kora limuna
2 lajma kora
150 g Dr. Oetker Šlag pene (ulupana)
2 kesice Dr. Oetker Vanilin šećera
2 šipke Dr. Oetker Burbon vaniline šipke
5 g Dr. Oetker Želatin beli mleveni
5 g Dr. Oetker Želatin beli mleveni

Kora:

450 g mlevenog keksa
125 g meda
125 g margarina sa ukusom vanile

Sos od crvenog voća:

200 g mešanog voća crvenog
100 g šećera
50 g Dr. Oetker Gustin

Krembl od kakao praha „zemlja“:

60 g margarina ili maslaca
75 g brašna
20 g Dr. Oetker Kakao
30 g šećera u prahu
10 g jestivog cveća

Priprema

Priprema

1

Kora

Margarin i med otopiti na tihoj vatri pa ih dodati u mleveni keks, sve lepo izmešati i dobijenu masu sipati u kalupe i prstima oblikovati saksiju, pa peći u predhodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni 8 minuta i zatim ostaviti da se ohladi.

2

Sos

Staviti na tihu vatru miks crvenog voća i sećer da se polako zagreje i prokuva, zatim dodati razmućeni gustin sa malo hladne vode. Sos ostaviti da se prohladi.

3

Čiz

Spojiti maskarpone sir, krem sir, ulupani šlag, sve polako žicom sjediniti dodati rendane kore limuna i lajma, pa sve lepo sjediniti,na kraju dodati vanilin šećer i sve lepo izmešati.

4

Zemlja za kolače

Brašno, šećer u prahu, kakao, sve izmešati na suvo pa mu dodati margarin, pa sve umesiti u mrvičastu masu i peći 7-8 minuta na 180 stepeni.

5

Spajanje

U saksije od pečenog mlevenog keksa sipati po kašiku ohlađenog sosa, zatim dresir dzakom sipati masu za čiz, preko nje posuti zemlju i na kraju staviti po par svežih cvetića na svaku saksiju.