Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Čipkane krofne

Krofne iz čipkanih modli

8 Porcija/e

Zahteva određeno umeće 40 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Čipkane krofne

Testo:

500 g brašna
600 ml mleka
5 jaja
1 kesica Dr. Oetker Vanilin šećera
0,5 kašičice soli

Za prženje:

500 ml ulja
500 g masti

Za serviranje:

malo šećera u prahu

Priprema

Priprema

1

U posudu za mešanje sipati mleko, jaja, šećer, so i vanilin šećer i polako uz mešanje sipati brašno dok se ne dobije žitko testo, gušće nego za palačinke.

2

Zagrejati ulje i mast i umočiti modlu u masnoći. Umočiti zagrejanu modlu u testo do pola, a zatim u vrelo ulje i pržiti dok ne porumene.

3

Tučkom za meso otresti krofnu sa modle i ponavljati proces dok se ne potroši svo testo. Po potrebi dodavati još ulja i masti.

4

Servirati posuto prah šećerom.