Za recept Chest nut
4 | jaja |
100 g | šećera |
100 g | putera/maslaca |
70 g | mlevenog maka |
70 g | mlevenih lešnika |
1 kašičica | Dr. Oetker Praška za pecivo |
1 prstohvat | soli |
70 ml | ruma |
kora jednog limuna | |
1 kesica | Dr. Oetker Rum šećer |
700 g | kesten pirea nezaslađenog |
100 g | maskarpone |
300 g | slatke pavlake |
0,5 kesice | Dr. Oetker Šlag pene |
20 ml | ruma |
2 lista/listova | Dr. Oetker Želatina u listu beli gold |
20 g | šećera u prahu |
200 g | slatke pavlake |
200 g | bele čokolade |
100 g | maskarpone |
300 g | slatke pavlake |
3 lista/listova | Dr. Oetker Želatina u listu beli gold |
0,5 kesice | Dr. Oetker Šlag pene |
100 g | malina svežih |
100 g | šumskog voća |
50 g | šećera |
1 kašičica | Dr. Oetker Džemfixa 3:1 |
ostatak belog krema od filovanja | |
1 kesica | Dr. Oetker Šlag pene |
125 ml | mleka |
30 g | malina |
10 g | belih čoko mrvica |
20 g | puslica |
Izmiksati penasto puter sobne temperature sa pola od pripremljenog šećera i rum šećerom, kao i sa rendanom korom limuna. Umutiti mekano belanca sa drugom polovinom šećera i prstohvatom soli. U umućen puter dodati jedno po jedno žumance i umešati da se povežu. Dodati rum, polovinu količine maka i mlevenih lešnika, kašičicu praška za pecivo i sjediniti žicom za mućenje. Potom dodati umućena belanca i sjediniti, dodati ostatak maka i mlevenih lešnika. Peći na velikom plehu od rerne na 200 C kratko, 7 – 10 minuta, da biskvit ostane mekan na dodir, a samim tim i sočan.
Potopiti listove želatina u hladnu vodu da omekšaju.
Izmiksati slatku pavlaku sa šlag penom u mekan šlag. Mikserom umutiti kesten pire sa prah šećerom i rumom. Dodati maskarpone i nastaviti mućenje. Na kraju dodati otopljen želatin sa malo slatke pavlake i umutiti. Ovako pripremljen kesten krem sjediniti sa umućenom šlag penom.
Prokuvati 200 ml slatke pavlake, želatin potopiti u hladnu vodu. Vruću slatku pavlaku preliti preko omekšalog želatina i bele čokolade, promešati i dodati maskarpone. Ohladiti krem. Umutiti 300 ml slatke pavlake sa šlag penom. Sjediniti ohlađen krem od bele čokolade sa šlagom i ravnomerno umešati. Prebaciti krem u dresir džak.
Prokuvati sve zajedno, izmiksati štapnim mikserom i propasirati kroz cediljku, ohladiti.
Na biskvit od maka naneti sloj džema, filovati musom od bele čokolade i poređati maline. Staviti drugi biskvit i filovati kremom od kestena. Ostaviti da se ohladi.
Umutiti šlag penu sa mlekom. Pomešati ga sa ostatak belog krema od filovanja, ukoliko ostane. Nakon hlađenja dekorisati šlagom, malinama i čoko mrvicama (kuglicama).
Bilo bi nam drago kada biste prihvatili da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo razumeli kako koristite našu internet stranicu. To će nam omogućiti da bolje razumemo ponašanje i Vas kao korisnika i da prilagodimo našu internet stranicu shodno tome. Osim toga, mi i naši partneri bismo želeli da koristimo ove podatke za personalizovane ponude na našim platformama. Ukoliko se slažete sa ovim, molimo vas da kliknete na „Slažem se“. Pogledajte našu politiku privatnosti za više informacija. Imate mogućnost da se predomislite u bilo kom trenutku.
Ovi kolačići i slične tehnologije su nam potrebni jer omogućavaju osnovne funkcije naše internet stranice. One uključuju, na primer, čuvanje ovih podešavanja. Ovo je prosto neophodno pa stoga ne možemo da isključimo ovu opciju.
Pored toga, želeli bismo da saznamo više o tome kako koristite našu internet stranicu, kako bismo optimizovali stranicu za Vas i druge korisnike. S tim u vezi, koristimo kolačiće i slične tehnologije da mapiramo ponašanje korisnika, što nam pomaže da poboljšamo ponudu koju vam nudimo.
Da
Ne
Kako bismo obezbedili da možemo da konstruišemo naše marketinške kampanje prema vašim potrebama, prikupljamo podatke o tome kako dolazite na našu internet stranicu i kakvu interakciju imate sa našim reklamama. To nam pomaže da učinimo da ne samo naše reklame, veći i naši sadržaji budu bolji za Vas. Naši marketinški partneri takođe koriste ove informacije za svoje potrebe, npr. za personalizaciju vašeg naloga ili profila na njihovoj platformi.
Da
Ne
Pretraživač koji koristite je zastareo i ne omogućuje ispravno korišćenje našeg veb-sajta. Nastavak korišćenja ovog pretraživača može prouzrokovati greške. Za pravilno korišćenje našeg veb-sajta molimo da preuzmete jedan od pretraživača ispod: