Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Capreze limun torta

Brza torta sa patišpanjem od bademovog brašna i ukusom limete

8 Porcija/e

Zahteva određeno umeće 40 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Capreze limun torta

Sastojci:

4 jaja
200 g bele čokolade za kuvanje
320 g bademovog brašna
180 g margarina sa maslacem
130 g šećera
2 kašike kisele pavlake
2 kašike kisele pavlake
2 kašike soka od limuna
1 lajm
1 limun

Dekoracija:

100 g borovnica
šećer u prahu

Priprema

Priprema

1

Otopiti čokoladu na pari. Penasto umutiti cela jaja sa šećerom, margarin staviti na tihu vatru da se otopi, izrendati koru lajma i limuna.Kada se jaja lepo umute dodati kiselu pavlaku, malo još izmutiti i dodati otopljenu belu čokoladu.

2

Dodati rendanu koru limuna i lajma, bademovo brašno, i na kraju dodati otopljeni margarin, sve lepo sjediniti i na kraju dodati sok jednog limuna, još malo promešati pa masu sipati u pripremljeni kalup.

3

Peći tortu u zagrejanoj rerni 40 minuta na 170 stepeni. Kada se ispeče i ohladi izvaditi iz ringa posuti šećerom u prahu i preko šećera staviti borovnice.

0 Odabrali ste