Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Ćabata

Pripremite dva hrskava i ukusna hleba.

40 parčića

Zahteva određeno umeće 60 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Ćabata

Za pleh za pečenje:

papir za pečenje

Testo sa kvascem:

900 g pšeničnog brašna tip 500
2 kesice Dr. Oetker Suvi pekarski kvasac
500 ml tople vode
6 kašika/e maslinovog ulja
1 kašika soli

Za premazivanje i posipanje:

topla voda
malo pšeničnog brašna

Priprema

Priprema

1

Testo sa kvascem

Pažljivo pomešati suvi kvasac sa brašnom u velikoj činiji. Dodati vodu, ulje i so. Kratko mesiti mikserom (nastavcima za testo)  na najnižoj, a zatim 5 minuta na najvećoj brzini dok se ne dobije testo. Posuti testo brašnom, pokriti i ostaviti na toplom mestu da naraste dok se vidno ne uveća (najmanje 60 minuta). Prekriti pleh papirom za pečenje.

2

Posuti testo i radnu površinu sa malo brašna. Izručiti testo na radnu površinu, ne mesiti ponovo i prepoloviti. Svaku porciju na pripremljenom plehu za pečenje oblikovati u duguljastu lepinju (oko 10 x 38 cm). Prekriti lepinje i ostaviti ih da odstoje oko 90 min.

3

Zagrejati rernu.
Sa gornjim i donjim grejačem na 220 °C
Sa vrelim vazduhom na 200 °C

4

Testo pažljivo premazati vodom i posuti sa malo brašna. Staviti pleh za pečenje u rernu.
Položaj: donja trećina rerne.
Vreme pečenja: oko 30 minuta.
Kada je pečena, izvaditi iz rerne i ostaviti da se ohladi.