Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Brzi kolač sa šljivama

Brzi voćni kolač sa šljivama i prhkim testom je uvek rado viđen na trpezi.

12 komada

Jednostavno 40 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Brzi kolač sa šljivama

Kalup sa obručem (Ø 26 cm):

malo masnoće

Testo:

125 g pšeničnog brašna
1 kašičica Dr. Oetker Praška za pecivo
125 g šećera
1 kesica Dr. Oetker Vanilin šećera
narendana korica polovine limuna
125 g omekšalog putera ili margarina
2 jaja (veličine М)

Prhko testo:

150 g pšeničnog brašna
100 g šećera
1 prstohvat cimeta mlevenog
100 g omekšalog putera

Priprema

Priprema

1

Fil od šljiva

Operite 800 g šljiva, izvadite koštice, isecite na kriške ili prepolovite.

2

Podmažite dno kalupa sa obručem. Zagrejte rernu.
Gornji/donji grejač otprilike 180°C.
Vruć vazduh (ventilator) otprilike 160°C.

3

Priprema testa

U činiji pomešajte brašno i prašak za pecivo. Dodajte preostale sastojke i mutite mikserom kratko na najmanjoj brzini, a zatim na najvećoj, 2 minuta, dok testo ne postane glatko. Izlijte testo u kalup i poravnajte. Rasporedite šljive na testo u obliku ventilatora od spoljašnjosti prema unutrašnjosti.

4

Prhko testo

U činiji pomešajte brašno sa šećerom i cimetom i dodajte puter. Sve sastojke sjedinite mikserom, dok ne dobijete posip (mrvičasto testo) željene veličine. Raporediti posip od testa po šljivama. Staviti kalup na rešetku u rerni.

Nivo rerne: sredina.
Vreme pečenja: otprilike 50 minuta.

5

Ostavite kolač da se ohladi u kalupu, zatim uklonite obruč kalupa. Ohlađen kolač isecite i poslužite.