Flag

Brownies torta

8 Porcija/e
Jednostavno
90
Čokoladna poslastica koja će oduševiti sve sladokusce.
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Sastojci
1 pakovanjeDr. Oetker Brownies
3 komadajaja
100 mlulja
50 mlvode
200 mlslatke pavlake
120 mlmleka
100 gšećera
300 gčokolade za kuvanje
120 gmaslaca
2 kašika/eDr. Oetker Arome vanila
1 prstohvatsoli
Picture - Dr. Oetker Brownies
Picture - Dr. Oetker Arome vanila
1

Pripremiti Brownies prema uputstvu sa pakovanja: U posudu za mućenje sipati sadržaj kesice, dodati 3 jajeta, 100ml ulja i 50ml vode. Mikserom mutiti dok se ne dobije glatko testo.

2

Pripremljeno testo sipati u dva kalupa (prečnika 19cm), oko 360g smese po jednom kalupu, prethodno podmazanih i obloženih papirom za pečenje. Peći u donjoj trećini prethodno zagrejane rerne na 160C oko 20-25 min. Prohladiti kore par minuta pa ih izvaditi iz kalupa i ostaviti po strani.

3

Pripremite fil tako što ćete u šerpu sipati slatku pavlaku, mleko i šećer i ostaviti ih da proključaju. Šerpu skinuti sa ringle, dodati u nju čokoladu sitno naseckanu, maslac naseckan na kockice, vanilu i so i povremeno promešati.

4

Kada su se sastojci otopili i dobro sjedinili uzmite veću posudu u koju ćete naliti ledenu vodu i u nju položite šerpu. Mikserom mutite smesu oko 5 minuta kako bi se smesa brže rashladila ( po potrebi menjajte ledenu vodu kako se ugreje ) .

5

Smesu nakon mućenja ostavite u frižideru dok temperatura fila ne padne ispod 20C. Primetićete da će se fil hlađenjem zgusnuti, ali ne previše, sve vreme će biti kremast nalik pudingu.

6

Odmah nakon hlađenja nafilujte kore sa filom, kora/fil/kora/fil i ukrasite po želji. Ukoliko se fil previše lepi znači da se ugrejao, samo ga ostavite na kratko u frižideru i biće bolji za rad. Ostavite tortu na hlađenje u frižideru na par sati.