Za recept Borovnica šnite
malo masnoće | |
papir za pečenje |
3 komada | jaja |
2 kašika/e | vrele vode |
100 g | šećera |
rendana kora limuna (1/2 limuna) | |
1 kesica | Dr. Oetker Vanilin šećera |
75 g | pšeničnog brašna |
25 g | Dr. Oetker Gustin |
na vrh noža | Dr. Oetker Praška za pecivo |
250 g | borovnica |
2 kašika/e | voćnog likera bistrog |
25 g | šećera |
rendana kora limuna (1/2 limuna) | |
25 g | Dr. Oetker Gustin |
3 kašika/e | vode |
500 g | slatke pavlake za kuvanje |
2 kesice | Dr. Oetker Vanilin šećera |
2 kesice | Dr. Oetker Kremfixa |
250 g | borovnica |
Zagrejte rernu. Dobro podmažite četvrtasti kalup (25 x 11 cm) i obložite ga papirom za pečenje.
Mikserom (nastavci za mućenje) penasto umutite jaja sa vrelom vodom, muteći najvećom brzinom oko 1 minut. Postepeno dodajte šećer pomešan rendanom korom limuna u roku od 1 minuta, pa smesu mutite još 2 minuta. Brašno pomešajte sa gustinom i praškom za pecivo, prosejte i sjedinite sa smesom muteći kratko najmanjom brzinom. Sipajte testo u kalup i poravnajte. Pecite na rešetki na sredini rerne.
Temperatura rerne otprilike 160 °C
Temperatura rerne sa vrućim vazduhom otprilike 140 °C
recipe.preparation.gas otprilike 160 °C
Nivo rerne: srednja
Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Pecivo nakon pečenja istresite na papirom za pečenje obloženu rešetku za kolače i ostavite da se potpuno ohladi. Odstranite papir sa kojom se kolač pekao i presecite biskvit 2 puta vodoravno.
Proberite borovnice, operite i dobro ocedite. Borovnice grubo ispasirajte (u smesi treba da ostanu komadići), dodajte liker, šećer i rendanu koru limuna. Stavite sve da se kuva u maloj šerpi. Pomešajte gustin sa vodom, dodajte u kipuću smesu i još jednom kratko prokuvajte. Položite donju koru na tacnu, premažite polovinom voćne smese, a ostatak voćne smese nanesite na srednju koru.
Umutite slatku pavlaku sa vanilin šećerom i Kremfixom. Nanesite oko 1/3 pavlake preko voćne smese na donjoj kori, prekrijte srednjom korom i premažite je takođe 1/3 pavlake. Stavite gornju koru, blago pritisnite i premažite ceo kolač preostalom pavlakom.Stavite tortu da odstoji na hladnom mestu oko 2-3 sata i pre serviranja ukrasite borovnicama.
Bilo bi nam drago kada biste prihvatili da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo razumeli kako koristite našu internet stranicu. To će nam omogućiti da bolje razumemo ponašanje i Vas kao korisnika i da prilagodimo našu internet stranicu shodno tome. Osim toga, mi i naši partneri bismo želeli da koristimo ove podatke za personalizovane ponude na našim platformama. Ukoliko se slažete sa ovim, molimo vas da kliknete na „Slažem se“. Pogledajte našu politiku privatnosti za više informacija. Imate mogućnost da se predomislite u bilo kom trenutku.
Ovi kolačići i slične tehnologije su nam potrebni jer omogućavaju osnovne funkcije naše internet stranice. One uključuju, na primer, čuvanje ovih podešavanja. Ovo je prosto neophodno pa stoga ne možemo da isključimo ovu opciju.
Pored toga, želeli bismo da saznamo više o tome kako koristite našu internet stranicu, kako bismo optimizovali stranicu za Vas i druge korisnike. S tim u vezi, koristimo kolačiće i slične tehnologije da mapiramo ponašanje korisnika, što nam pomaže da poboljšamo ponudu koju vam nudimo.
Da
Ne
Kako bismo obezbedili da možemo da konstruišemo naše marketinške kampanje prema vašim potrebama, prikupljamo podatke o tome kako dolazite na našu internet stranicu i kakvu interakciju imate sa našim reklamama. To nam pomaže da učinimo da ne samo naše reklame, veći i naši sadržaji budu bolji za Vas. Naši marketinški partneri takođe koriste ove informacije za svoje potrebe, npr. za personalizaciju vašeg naloga ili profila na njihovoj platformi.
Da
Ne
Pretraživač koji koristite je zastareo i ne omogućuje ispravno korišćenje našeg veb-sajta. Nastavak korišćenja ovog pretraživača može prouzrokovati greške. Za pravilno korišćenje našeg veb-sajta molimo da preuzmete jedan od pretraživača ispod: