Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Biskvitna torta sa pomorandžama

Desert namenjen ljubiteljima čokolade u kombinaciji sa pomorandžom.

1 Torta

Zahteva određeno umeće 60 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Biskvitna torta sa pomorandžama

Kora:

4 jaja
100 g šećera
2 kesice Dr. Oetker Burbon vanila aromatizovani šećer
120 g brašna

Žele:

240 ml gaziranog soka od pomorandže
2 kašika/e šećera u prahu
2 kesice Dr. Oetker Želatin beli mleveni

Fil:

250 g čokolade
180 g slatke pavlake

Žele od pomorandže:

1 kesica Dr. Oetker Želatin beli mleveni
300 ml soka od pomorandže
Dr. Oetker Boja za kolače žuta

Dekoracija:

4 koluta pomorandže
kora jedne pomorandže

Priprema

Priprema

1

Kora

Umutiti belanca, dodati šećer i burbon vanila šećer, a kad se sjedini dodati žumanca, brašno i ravnomerno umutiti. Oblikovati četiri okrugle kore. Peći 15 minuta na 170 C.

2

Žele

Razmutiti želatin sa 3 kašike soka, pomešati ostatak soka sa malo šećera. Istopiti želatin, pomešati sa sokom i izliti u 3 kalupa (plastični okrugli tanjirići). Ostaviti u frižideru da se stegne.

3

Žele od pomorandže za dekoraciju

U malu količinu soka od pomorandže sipati kesicu želatina i pustiti da nabubri. U ostatak soka dodati žutu boju za kolače. Otopiti želatin i spojiti sa ostatkom soka. Izliti u modle I ohladiti u frižideru.

4

Fil

U posudu sa čokoladom sipati vrelu slatku pavlaku i umutiti žicom.

5

Filovanje

Korice opseći uz pomoć tanjirića u kojem je bio žele. Ređati koricu, obložiti je ganašom, staviti žele. Ponoviti postupak. Na složenu tortu naneti ganaš od čokolade i slatke pavlake. Dekorisati kolutovima pomorandže i želeom iz modle. Na celu tortu izrendati koricu pomorandže.