Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Baklava sa rozen korama

Sočna baklava na malo drugačiji način

1 Porcija

Zahteva određeno umeće 60 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Baklava sa rozen korama

Sastojci:

1 pakovanje Dr. Oetker Rozen kore

Potrebno za fil:

400 g oraha mlevenih (sitnijih i krupnijh)
250 g margarina

Potrebno za sirup:

600 g šećera
400 ml vode
2 kesice Dr. Oetker Vanilin šećera
0.5 limuna isečenog na kolutove

Priprema

Priprema

1

Filovanje kora

Pleh dimenzija približnih korama (30 x 20 cm), premazati sa malo ulja. Redjati kore u pleh. Svaku koru ravnomerno posuti sa 400 g oraha, osim poslednje. Pazljivo iseći baklavu na manje kvadrate, zatim na trouglove. Ravnomerno preliti, sa 250 g margarina (prethodno otopljenog). Staviti u rernu, prethodno zagrejanu na 180⁰C i peći oko 20 do 25 minuta.

2

Priprema preliva

U odgovarujuću šerpu sipati 600 g šećera, 400 ml vode i 2 Dr.Oetker vanilin šećera. Kuvati oko 15 minuta. Gustina preliva treba da bude ređa od između sirupa i vode. Pred kraj kuvanja dodati 1/2 limuna isečenog na kriške. Pečenu baklavu, dok je vruća, preliti vrelim prelivom i ostaviti da se ohladi.

0 Odabrali ste