Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Baking Powder

Džemfix 3:1

Sa Dr. Oetker Džemfixom super 3:1 možete da pripremite umereno slatke marmelade, džemove i želee sa više voćnog ukusa. Za pripremu Vam je potrebno 1 kg voća ili 900 ml soka, a svega 350 g šećera! Za pripremu želea možete da koristite i bilo koji kupovni voćni sok, osim soka od grožđa. Što se tiče zaslađivača, možete da koristite šećer, voćni šećer ili sorbit. Takođe je moguća i priprema sa tečnim zaslađivačem, tada na 1 kg voća stavljate 25 ml tečnog zaslađivača. Priprema je moguća sa svežim ili smrznutim voćem (samo odledite voće, dalja priprema je ista kao sa svežim).

 

 

Način pripreme:

1

Očišćeno voće naseckati, eventualno napraviti voćni pire ili iscediti sok.

2

Od izmerene količine šećera odvojiti 2 kašike i pomešati sa sadržajem kesice, a zatim u posudi za kuvanje umešati u voće ili voćni sok. Smesu na jakoj vatri kuvati dok ne provri, stalno mešajući.

3

Kada provri, dodati ostatak šećera i sve dobro promešati. Neprestano mešajući marmeladu ili džem kuvati 1 minut, a žele (sok) pola minuta, dok se šećer ne rastvori. Smesa nakon kuvanja ostaje u tečnom stanju. Želira tek nakon punjenja u tegle. Skloniti posudu sa vatre i eventualno nastaviti sa mešanjem još neko vreme. Po potrebi skinuti penu.

4

Pripremljene tegle napuniti do vrha, zatvoriti ih poklopcem na navoj, odmah okrenuti naopako i u tom položaju ih ostaviti oko 5 minuta.

Alergeni

Na pakovanjima naših proizvoda, svi sastojci koji u sebi sadrže alergene označeni su podebljanim velikim slovima, u skladu sa zakonskom regulativom i lako su uočljivi i čitljivi.

Više detalja o proizvodu

Količina: 25g